Gällande detalj­planer

Här hittar du detaljplaner i Solna som gäller helt eller delvis. Kontakta staden om du behöver hjälp med att hitta rätt.

Solnas planarkiv omfattar omkring 450 detaljplaner. Den här sidan kompletteras fortlöpande med tillhörande planbeskrivningar och relaterade dokument.

Karta över stadsdelar i Solna

Hitta detaljplaner i Solnakartan

Gällande detaljplaner i Solnakartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I kartan kan du hitta beteckningen på den detaljplan som gäller för fastigheten du är intresserad av.

Stadsdelar och områden förändras allt eftersom staden utvecklas. Planerna är sorterade efter den faktiska indelning som gäller idag.

Instruktion för att hitta en detaljplan samt information om den i Solnakartan.

  1. Klicka på länken som leder till Solnakartan med skiktet detaljplanerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster aktiverat. Eller gå till Solnakartan på karta.solna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och klicka så att skiktet ”Detaljplaner” är aktiverat på vänster sida.
  2. Känner du till detaljplanens nummer kan du söka på det uppe i högra hörnet, till exempel 0410/1958. Känner du inte till numret, gå till punkt 6.
  3. Du får sökresultaten presenterade i en ruta. Skriver du bara första siffrorna, ex: 0410 får du en lista på samtliga detaljplaner som börjar med siffrorna du slagit in.
  4. Klicka på det detaljplanenummer i sökresultatet som eftersöks. Kartan flyttar sig dit och rödmarkerar området. Ibland kan sökresultatrutan hamna över området, då får man stänga rutan med krysset eller flytta den.
  5. För mer information, klicka på detaljplanen. En informationsruta kommer upp. Detaljerad information finns länkat i informationsrutan som PDF:er, ibland som enbart dokumentation eller som detaljplansritning, oftast som båda. Klicka på länken (länkarna) så kommer PDF:en upp i en ny flik i webbläsaren.
  6. Om du inte känner till detaljplanenumret så får du dra kartan till det område du letar efter och zooma in så att du ser utsträckningen över fastigheterna. Nu kommer även detaljplanenumren att synas. Klickar du på detaljplanen så kommer informationsrutan upp som i punkt 5 ovan.

Instruktionen: Sök efter detaljplanerPDF (pdf, 103 kB) (med bilder)

Kontakta stadens kontaktcenter om du inte hittar vad du söker.

Gällande detaljplaner

Gällande detaljplaner i Bergshamra

Gällande detaljplaner i Frösunda

Gällande detaljplaner i Haga

Gällande detaljplaner i Hagalund

Gällande detaljplaner i Huvudsta

Gällande detaljplaner i Råsunda

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad