Anmälan nivåtest

På den här sidan kan du anmäla dig för att göra nivåtest/förkunskapstest i svenska, svenska som andraspråk, matematik och engelska. Nivåtestet gör du på distans.

Anmälan stängd 19 juni – 28 juli

OBS! Under perioden 19 juni – 28 juli är anmälan för nivåtest stängd. Anmälan öppnar igen den 29 juli.

Du gör en anmälan i det ämne du vill göra ett test i. Därefter får du en länk till den mejladress du uppgivit i din anmälan.

Läs igenom informationen på den här sidan innan du gör din anmälan.

OBS! Om du inte kan någon svenska alls ska du anmäla dig till sfi (svenska för invandrare). Anmälan till sfi finns på webbplatsen vux.solna.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

If you do not speak or understand any Swedish, instead of doing the test you are recommended to fill in an application for SFI (Swedish for immigrants). Submit your SFI-application on our website vux.solna.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du ha ett betyg i en kurs och som du anser att du har tillräckliga kunskaper i hänvisas du till att göra en prövning. Information om prövning finns på webbsidan Ansökan och kursutbud komvux.

Vem får göra nivåtest?

  • Du som är folkbokförd i Solna kommun. Bor du i annan kommun än Solna ska du kontakta din hemkommun för att göra nivåtest.
  • Du som saknar betyg i ämnet
  • Du som avser att studera på komvux.
  • Du som har fått ett meddelande från vuxenutbildningen, via ditt ”Studerandekonto”, om att du ska göra ett nivåtest

Vill du ha ett betyg i en kurs som du anser att du har tillräckliga kunskaper i hänvisas du till att göra en prövning. Information om prövning finns på webbsidan Ansökan och kursutbud komvux.

Anmälningsformulär nivåtest Visa Dölj

OBS! Under perioden 19 juni – 29 juli är anmälan för nivåtest stängd. Anmälan öppnar igen den 29 juli.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad