Volleyboll

På Solna gymnasium är volleyboll en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat både på idrott och studier. Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt. Utbildningen är certifierad av Svenska volleybollförbundet (SVBF) och ger dig goda förberedelser för spel på elitnivå i framtiden.

Ansök till NIU volleyboll

Valet till nationell idrottsutbildning (NIU) är en separat process och berör inte valet av utbildningsprogram. Ansökan stängde den 1 december 2020.

Om NIU volleyboll

Solna gymnasium samarbetar med volleybollklubbarna i Stockholm för att skapa de bästa förutsättningar för elitinriktad träning på skoltid. Skolan har lång erfarenhet av att möjliggöra för elever att kombinera träning med studier, vilket ger dig en trygg miljö att utvecklas i.

Med tio (10) platser per läsår riktar sig utbildningen till de mest ambitiösa och högst satsande spelarna som vill utveckla sitt volleybollspel optimalt.

Du får stöd av både tränare och lärare i att planera och följa upp dinidrottskarriär samt dina studier.

Om träningen

Träningen sker på förmiddagen, mellan kl. 10.00-11.30, tre pass i veckan. Minst 400 poäng av totalt 2500 ägnas åt idrott i utbildningen. Vid sidan av träningen får du utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för elitidrottare.

Vi vet att du som idrottare behöver näringsrik lunch därför finns det dagligen tre rätter att välja på samt en salladsbuffé.

Om instruktörerna

Ansvariga volleybollinstruktörer på Solna gymnasium är utbildade på specialidrottstränarlinjen, volleyboll GIH samt SVBF:s tränarutbildningar. Tränarna samarbetar med våra fystränare. Varje NIU-elev på Solna gymnasium har en idrottsmentor som följer upp elevens studiesituation och hjälper till med en individuell utvecklingsplan. Skolan har även ett nära samarbete med Idrottskliniken där elever som har olika skadeproblem kan få hjälp.

Om ansökan

  • Gör din ansökan till NIU senast 1/12 2020.
  • Tryout kommer att ske tisdag 12 januari 2021, tid och hall är ännu ej fastställd.
  • Välkommen på våra öppna träningar i Elit 05. Information om träningarna går ut till alla stockholmsklubbar samt på NIU volleybolls instagram niuvolleybollsolna

Kontakta oss

Ansvarig NIU Volleyboll

David Ottosson

NIU Volleyboll

Jocke Lund

Senast uppdaterad