Volontär

Som volontär gör du en ideell insats, du ger lite av dig själv och din tid när du har möjlighet. Ett engagemang som sätter guldkant på din egen och andra människors tillvaro.

Som volontär i den förebyggande verksamheten har du möjlighet att engagera dig i befintlig verksamhet i anslutning till stadens seniorträffar eller komma med egna idéer på aktiviteter du önskar leda.

Maila oss på frivilligsenior@solna.se så kontaktar vi dig för idéutbyte.

Väntjänst

Som besökare i Väntjänsten träffar du regelbundet någon som känner sig socialt isolerad. Denna verksamhet driver vi i samarbete med Röda Korset. Du kan läsa mer om Väntjänsten och om hur du kommer i kontakt med dem här.

Cykling utan ålder

Att vara cykelvolontär är både ett härligt sätt att träffa nya människor, komma ut i den friska luften och få motion. Du får grundläggande introduktion i hur stadens taxicykel fungerar med fokus på säkerhet. Anmäl ditt intresse hos nätverket Cykling utan ålder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontakta Evelina Starkeby, hälsopedagog på Solna stads förebyggande verksamhet. Evelina når du genom stadens kontaktcenter.

Anhörig- och demensteamet Visa Dölj

I Solna finns ett anhörig- och demensteam. Anhörig- och demensteamet består av en anhörigkonsulent, en demenskoordinator med sjuksköterskekompetens och en arbetsterapeut. I teamet finns också en specialistundersköterska. Anhörig- och demensteamet har ett nära samarbete med stadens hälsopedagoger och har sekretess.

Kontakt

Amira Akhavan

Albin Krasowski

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad