Kalendarium

Alltid fri entré och gratis kaffe i kaféet för medlemmar! Som medlem får du även inbjudningar, information och kallelser med e-post.

Låt konsten bli en ljusglimt i den tuffa verklighet vi just nu upplever. Och tänk på Olles kloka ord: ”Folk som inte hinner märka att de har det bra, de har det inte bra”.

Årsmötet för 2024 är 6/4. Anmälan till roland@flersamhet.se

Tidigare program

2023
16 september
Olle Olsson Boule Cup

7 oktober Museivisning exklusivt för medlemmar. Guide: Lena Olsson Petrén

11 november Museivisning exklusivt för medlemmar. Guide: Lena Olsson Petrén

8 mars kl 12-16
Säsongsöppning i museet, fri entré för alla besökare

25 mars - Museivisning exklusivt för medlemmar. Guide: Lena Olsson Petrén

1 april - Årsmöte kl 14. Obligatorisk anmälan senast 1 mars till roland@flersamhet.se

22 april - Museivisning exklusivt för medlemmar. Guide: Lena Olsson Petrén

6 maj - Konstvandring i Hagaparken med Lena

10 juni - Olle-dagen i museets trädgård. Underhållning och kaffeservering

2022

17 september 2022

Den dagen samlades 16 medlemmar i parken strax ovanför museet för att spela den första Olle Olsson Hagalund Boule Cup. Tävlingen spelades i tvåmannalag, som lottades mot varandra. De lag som blev utslagna i den första omgången spelade i en B-final om tredje pris.
I A-finalen vann lag Stefan: Stefan Edenbäck och Stefan Sjölander, som fick en första inteckning i vandringspriset och dessutom varsin Olle-bricka.
Tvåa kom lag Olsson: Lena Olsson Petrén med sonen Björn Petrén, som fick varsin Olle-almanacka. I B-finalen segrade Lag Ekerlönn, Gunilla Lönngren och Stefan Ekerhov, som fick några fina vykort med Olle-motiv.

Vädret var sisådär med lite regn då och då, men den spännande tävlingen tillsammans med kaffet, kakorna och varmkorven som föreningen bjöd på gjorde att stämningen var på topp.

2 oktober 2022
Vernissage för utställningen ”Ur skissblocken”. Ett femtiotal skisser och teckningar ur Olles skissblock presenterade i Lilla verkstans galleri på museets gård. Ett unikt tillfälle att se bilder och skisser som aldrig tidigare visats!

Motiv från gamla Hagalund, men även från Stockholm, Paris, Köpenhamn med omnejd, det bohuslänska fiskeläget Gullholmen samt porträtt. På vernissagedagen berättade Lena Olsson Petrén och Kerstin Holmer om bilderna.


Personer i park som spelar boule

2022 års boule-cup till minne av Olle Olsson - en hängiven boule-spelare

Kontakta oss

Senast uppdaterad