Besök på egen hand

Kvinnor går i kvarteret.

Välkommen att gå runt i kvarteret, ta gärna med en egen picknickkorg och njut av gården på egen hand.

Olle Olsson Hagalund-museet i ligger i hjärtat av det bevarade kvarteret i närheten av prunkande koloniträdgårdar, Odinparken och det gamla stenhuggeriet. Det finns gott om parkbänkar och du är alltid välkommen att låna gårdens utemöbler för egen fika. Läs mer om grannhusen i kvarteret >

Hagalunds boulebana

Strax bakom Villa Odin finns en boulebana för spontant spel. Visste du att Olle Olsson var en hängiven spelare? Du kan låna bouleklot i muséet och kanske hittar du andra som spelar på några av bouleplanerna i närheten? Läs mer om stadens spontanidrottsplatser > Länk till annan webbplats.

Odinparken

Den lilla skulpturparken intill gårdshuset knyter an till konsten i kvarteret. En abstrakt figur av K G Bejemark och Boxhandskarna av Marco Cueva berättar också om platsens historia. I Villa Odin bodde tidigare boxarlegenden Harry Perrson. Från och med våren 2023 finns även en stenskulptur av Sven Lundqvist i parken. De bevarade stenmurarna och brandgaveln är spår från det gamla villasamhället. Det var på den tiden tillåtet att bygga mycket tätt. Läs gärna mer om platsen på den kulturhistoriska skylten.

För barn

Det finns en öppen lekveranda på Olle Olssons gård där du är välkommen att låna uteleksaker och gårdens käpphästar. Låt hästarna komma tillbaka till sitt stall innan du går hem igen!

Prova gärna käpphästpaddocken som finns bakom Villa Odin i kvarteret. Här är förstås alla välkomna att använda hopphinder och lekutrustning. Särskilt agility för mindre hundar uppmuntras!

Tre barn leker med käpphästar.

Kontakta oss

Senast uppdaterad