För skolor och pedagoger

visning för skolelever

Är du lärare eller pedagog? Vi har ett brett skolprogram som passar alla åldrar och som kan anpassas efter önskemål från förskoleklass till gymnasium, vuxenutbildning och sfi-klasser.

Från 5 år till årskurs 3

För elever i åldern 5–9 år är guide Nina Nykvist, kulturpedagog för Solnas kulturmiljöer och författare till barnguideböcker om Solna.

Vi skräddarsyr gärna visningen utifrån ett tema ni arbetar med, eller så kan ni, som många 5–6 åringar gjort hos Olle, leta efter färg i konsten och huset, i visningen ”Olle älskar färg”.

Elevgrupper med personal är välkomna att besöka museet i halvklass. Max 15 personer/grupp.

Vill du veta mer om våra program för förskola och skola, eller göra en bokningsförfrågan, hör av dig direkt till nina.nykvist@solna.se

Årskurs 4 till gymnasium

För äldre elever erbjuds konstvisningar som även berättar om Hagalunds stadsutveckling från 1800-talet till vår tid. Kombinera gärna museibesöket med ett digitalt besök i Solna stads bildarkiv Länk till annan webbplats.. Hur såg gatan ut där er skola ligger idag?

Skicka förfrågan till kulturutbud@solna.se
Uppge önskemål om dag samt vilken skola, årskurs och antal elever.

Årskurs 5 - Skapande skola

Alla elever i årskurs 5 i Solnas skolor bjuds in att delta i ett Skapande skola-projekt i samarbete med Den Pedagogiska designbyrån. Det är helt kostnadsfritt för årskurs 5 i Solnas kommunala skolor.

Alla elever skapar en egen animerad film tillsammans med filmpedagoger som kommer till skolan. Inspiration hämtas i Olle Olssons färgstarka konst.

Skicka bokningsförfrågan till info@denpedagogiskadesignbyran.se
Uppge önskemål om dag samt vilken skola och antal elever. Obs! Endast möjligt att boka för klasser i årskurs 5 i kommunala skolor i Solna. 

En lärarhandledning skickas ut i samband med bokning samt mer information om upplägg. Inga förberedelser krävs av skolan.

Alla klasser är varmt välkomna att besöka Olle Olsson Hagalund-museet både innan och efter animationsarbetet. Boka en konstvisning med Nina Nykvist, ca 1 timme (2 x halvklass)

Kontakta oss

Senast uppdaterad