Hitta hit och tillgänglighet

Vybild över Olle Ollsonhuset med Hagalunds höghus i bakgrunden.

Du hittar enkelt till Olle Olsson-kvarteret i hjärtat av Hagalund. Byggnaderna har begränsad tillgänglighet. Här berättar vi mer.

Adress

  • Furugatan 3-Spetsgatan 2–4
  • 169 64 Solna

Till fots

Ta in på Furugatan vid Hagalundsgatan 50. Kvarteret ligger mellan Norra begravningsplatsen och de höga blå husen. Hagalunds vattentorn är ett bra landmärke att ta sikte på om du promenerar från Solna C.

Med kollektivtrafik

Buss 515 till station Kolonnvägen från Odenplan eller Buss 513 till station Sunnangården från T-bana Solna Centrum. Från tunnelbanan Solna centrum eller Solna station pendeltåg är det cirka 15 minuters promenad.

Parkering

Det finns gott om parkeringsplatser på Hagalundsgatan. På Spetsgatan 2 finns ett fåtal parkeringsplatser utanför museet.

Tillgänglighet

Museet ligger i ett hus med många små rum och trånga passager, det är till viss del tillgängligt för rörelsehindrade. Ingång via gården om du kommer med rullstol. Det finns inga hindrande trösklar på bottenvåningen. Det saknas hiss till övervåningen. Mobila rullstolsramper finns i Lilla verkstan och handikappanpassad toalett i Villa Odin.

Endast led- och signalhundar är välkomna i museet. Det finns levande blommor och växter i hela Olle Olsson Hagalund-museet. Barnvagnar kan tas in i mån av plats.

Karta

Kontakta oss

Senast uppdaterad