Service­bostäder

Serviceboende är en mellanform mellan ett helt självständigt boende i egen lägenhet och en lägenhet i gruppbostad. En servicebostad består av ett antal lägenheter som har tillgång till gemensam service och en fast personalgrupp.

I en servicebostad kan det bo fler personer än i en gruppbostad men det ska fortfarande vara en liten grupp. Lägenheterna kan ligga på varierande gångavstånd från servicelägenheten, där personalen utgår ifrån. Stöd erbjuds dygnet runt utifrån den enskildes behov.

Anderstorpsvägen 2 drivs av Solna Stads egen regi Humaniora vård och omsorg. Boendet ligger i Huvudsta med närhet till grönområden, kommunikationer och affärer.

Målgrupp

Servicebostaden Anderstorpsvägen 2 är en servicebostad för personer tillhörande personkrets 1.

Kontakt

Webbplats Anderstorpsvägen 2

Centrumslingan 45 är ett stöd och service boende med 12 lägenheter. Det finns personal dygnet runt. Serviceboendet drivs på entreprenad av Waxö.

Målgrupp

Personklrets 1§1 LSS.

Kontakt

Webbplats Centrumslingan 45länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Törnbacken 8 är en servicebostad som drivs i egen regi av Humaniora omsorg. Servicebostaden är belägen i området Ritorp i Solna med närhet till Ulriksdals pendeltågsstation samt bussar till Solna Centrum.

Målgrupp

På Törnbacken bor vuxna med olika typer av funktionsvariationer som gör att de behöver stöd i det vardagliga livet.

Kontakt

Webbplats Törnbacken 8

Hagalundsgatan 34 är ett serviceboende drivs av Solna Stads egen regi Humaniora vård och omsorg. Bostäderna ligger nära Hagalunds centrum med affär och med närhet till kommunikation med pendeltåg och bussar.

Målgrupp

Vuxna som beviljats insatsen boende med särskild service till vuxna enligt LSS.

Kontakt

Webbplats Hagalundsgatan 34

Serviceboendet är beläget nära Sköndals centrum och består av 11 lägenheter i tre fastigheter där även andra hyresgäster bor. Verksamheten drivs av Omsorgscompagniet.

Målgrupp

Verksamheten vänder sig till vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd med inriktning unga vuxna över 18 år.

Kontakt

Webbplats Omsorgscompagniets LSS-boende i Sköndallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad