Uddens förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Vintervägen 39-41, 169 54 Solna
Kommunal
Visa karta

Uddens förskola

Vår förskola ligger i Vasalund med närhet till naturområden och parker som Råstasjön och Arenaparken. På gångavstånd finns möjlighet att använda sig av buss, tvärbana och pendeltåg för vidare resa till eller från sitt arbete.

Om oss

Förskolan består av två barngrupper: Måsen där de yngre barnen går och Tärnan där våra äldre barn går. Vår gård har många olika hörn som inbjuder till kreativ lek och utforskande. Vår lunch kommer från Råsunda skola som lagar god och varierad mat från grunden.

Leken, lärandet och undervisningen planeras utifrån barnens egna intressen och erfarenheter. Vårt mål är att få trygga, harmoniska barngrupper genom att stärka det enskilda barnets utveckling, empati och medkänsla i det sociala samspelet mellan barn och barn, barn och vuxna.

Barnens utveckling dokumenteras på olika sätt för att få syn på lärprocesser och för att kunna utveckla det pedagogiska arbetet. Vi utgår från traditionell förskolepedagogik och följer förskolans läroplan och andra styrdokument. Vi har organiserat verksamheten så att alla barn har möjlighet att delta i olika projekt. På vårterminen bjuds vårdnadshavare in till vernissage där barnens arbete under läsåret visas av stolta barn och engagerade pedagoger.

För oss är det viktigt att barnen växer upp och blir trygga, självständiga medborgare som kan stå upp för sig själva, kunna sätta sig in i andra människors situation samt har förståelse för möjligheten att påverka sin egen utbildning.

Genom ett demokratiskt arbetssätt ökar vi möjligheterna för barnen att kommunicera med varandra och undersöka tillsammans. Pedagoger hjälper bland annat barnen med diskussioner och argumentation, därigenom ges barnen möjlighet att utveckla ett utforskande förhållningssätt och att fördjupa sig i projekt. Vi vill att barn ska ha tilltro till att deras egna teorier är intressanta.

Visning av Uddens förskola

  • 9 september klockan 08.30 – 09.00
  • 11 november klockan 08.30 – 09.00

Välkommen!

Kontaktinformation

Uddens förskola

Rektor

Åsa Graveleij
asa.graveleij@solna.se

Biträdande rektor

Beatrice Lunnelie
beatrice.lunnelie@solna.se

08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Barngrupper

Måsen
08-746 11 98

Tärnan
08-746 11 97

Karta

Senast uppdaterad