Padel

På Solna gymnasium blir padel en naturlig del av din skolgång. Ambitionen är att du ska kunna satsa både helhjärtat på din idrott och dina studier.

På Solna gymnasium erbjuds flera idrotter inom ramen för NIU, Nationell idrottsutbildning. För att få bedriva NIU krävs ett godkännande från respektive specialidrottsförbund. Vi på Solna gymnasium är stolta över vår idrottsprofil och har en professionell och väletablerad utbildning för idrottare. Genom vårt NIU-program får eleverna fantastiska möjligheter att utvecklas både akademiskt och inom sin idrott.

Alla våra NIU-elever har tillgång till resurser såsom idrottspsykologisk rådgivning, prehab och rehabiliteringsteam, kostrådgivning samt individuell studievägledning.

Träningen utgår ifrån dina förutsättningar, för att du ska kunna utvecklas maximalt. NIU-utbildningen är certifierad av Svenska Padelförbundet samt samverkar med Padel United med målsättning att kunna ge dig så bra förutsättningar som möjligt för spel på elitnivå under lång tid.

Är du här för att ansöka till programmet? Lämna in din ansökan här.

Om träningen Visa Dölj

Träningen som bedrivs inom ramen för NIU padel syftar till att komplettera det program som spelaren har i sin ordinarie förening. Stor vikt läggs också vid att anpassa träningarna på ett sätt som gör att individens behov tillgodoses i förhållande till sina utvecklingsområden. Spelaren får också redskap för att i framtiden kunna ta ansvar för sin egen utveckling och på så sätt kunna fortsätta utvecklas efter gymnasietiden.

Träningen bedrivs i Padel Royale, Bromma, tre tillfällen per vecka.
Måndag, tisdag och torsdag kl. 10.00 - 11.30.

Solna gymnasium har lång erfarenhet av att möjliggöra för elever att kombinera träning och tävling med studier, vilket ger dig en trygg miljö att utvecklas i.
NIU-träningen är ett komplement till din ordinarie träning. Du tränar och tävlar som vanligt med din hemmaförening och vi har kontinuerlig kontakt med din klubbtränare.

Om instruktörerna Visa Dölj

Du kommer att få stöd av välutbildade tränare och lärare som hjälper dig att planera och följa upp både dina studier och din idrott.

Ansvarig chefstränare för NIU Padel är Erik Artursson, licensierad junior/senior tränare via Svenska Padelförbundet.

För frågor och funderingar mejla erik.artursson@solna.se

Under våren 2024 har vi ytterligare en tränare för NIU Padel Miton Jonsson.

För frågor och funderingar mejla milton.jonsson@solna.se

Erik Artursson

Om Solna gymnasiun Visa Dölj

Ansvarig för NIU Solna gymnasium är Katarina Laurin, programrektor.

För frågor och funderingar mejla katarina.laurin@solna.se

Om samarbeten och antal platser Visa Dölj

NIU Padel vid Solna gymnasium har tilldelats 12 platser över tre år. Vi är i nära samarbete med Padel United.

Om antagningsprocessen Visa Dölj

Ansökningsperioden är nu stängd.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad