Lokalt aktivitets­stöd

Det lokala aktivitetsstödet (LOK) betalas ut när en förening redovisat sina aktiviteter till kommunen. Rutinerna för redovisning är delvis olika för idrottsföreningar jämfört med övriga föreningar.

Alla deltagartillfällen för hösten 2023 ska signeras i kommunens system senast 29 februari 2024 för att LOK-ansökan för den perioden ska hinna behandlas.

Villkoren för att söka lokalt aktivitetsstöd hittar du i dokumentet Föreningar i Solna, avsnitt 3.2 Aktivitetsbidrag.

Redovisning av lokalt aktivitetsstöd för idrottsföreningar Visa Dölj

Idrottsföreningar som redan använder IdrottOnline går till www.idrottonline.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att logga in och göra sin redovisning. Från IdrottOnline skapar föreningen sedan den fil som importeras till kommunens system, solna.ibgo.se. Länk till annan webbplats. Gå sedan in på fliken "Aktivitetsstöd GO" och klicka på Filimport.

Har din idrottsförening inte sökt statligt aktivitetsstöd tidigare via IdrottOnline, kontakta då Idrottonline support på nummer 08-699 61 50 eller läs mer på https://support.idrottonline.se/support/home Länk till annan webbplats.

Kontakta också ulf.jernberg@solna.se för att få användaruppgifter för det kommunala aktivitetsstödet.

Alla deltagartillfällen för hösten 2023 ska sedan signeras i kommunens system för den 29 februari 2024.

Handledning: Förening - Aktivitetsstöd GO Pdf, 509 kB, öppnas i nytt fönster.

Redovisning av lokalt aktivitetsstöd för övriga föreningar Visa Dölj

Föreningar som inte redovisar till Riksidrottsförbundet, redovisar direkt i systemet Närvaro GO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här skapar du som icke-idrottsförening din ansökan och genererar en exportfil till IBGO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. När ansökan är klar så går du vidare till IBGO och hämtar filen från NärvaroGo och signerar den.

Manualer till programmet Närvaro GO

Manual aktivitetsstöd för föreningsadministratörer Pdf, 2 MB, öppnas i nytt fönster.
Manual aktivitetsstöd för ledare Pdf, 966 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Senast uppdaterad