Friskvård för seniorer

Som senior i Solna erbjuds du aktiviteter för en aktiv och meningsfull vardag. Friskvårdsarbetet bedrivs inom stadens förebyggande verksamhet.

Målet med friskvårdsarbetet är att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter som tilltalar Solnas seniorer, där man ges möjlighet att stärka och/eller bibehålla fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Aktivitetsprogram

Här hittar du stadens aktiviteter för seniorer månadsvis, där såväl friskvård som sociala aktiviteter kan ingå. Varje seniorträff har ett förtroenderåd som tillsammans med personalen planerar och arrangerar olika trevligheter.

Friskvårdsrum på Turkosen Visa Dölj

Du vet väl att det finns ett friskvårdsrum på seniorträff Turkosen? Rummet är tillgängligt för alla över 65 år och erbjuder träningsmöjligheter för alla, även rörelsehindrade.

Läs mer om friskvårdsrummet

Kom igång med seniorgymnastik hemma och utomhus Visa Dölj

Den förebyggande verksamheten på omvårdnadsförvaltningen i Solna stad har tagit fram filmer med tips på seniorgymnastik som du kan utföra i hemmet eller utomhus.

Sittgymnastik

Styrketräna utomhus

Stavgångspromenad med styrkeövningar

Poddklubben för seniorer Visa Dölj

Poddklubben för seniorer är en serie poddavsnitt där seniorer samtalar om viktiga och existentiella frågor. Det finns också möjlighet att delta i poddcirkeln, där vi likt en bokcirkel träffas för att diskutera avsnitten.

Poddklubben för seniorer

Vill du få information om den förebyggande verksamheten?

I vårt digitala informationsbrev tipsar vi om aktiviteter, föreläsningar och annat som händer för dig som är senior i Solna stad. Breven skickas ut via e-post en gång i månaden. Prenumerationen är gratis och kan när som helst sägas upp.

Prenumerera på informationsbrevet


Vår policy för e-postadresser

Samtycke till behandling av mina personuppgifter enligt ovan

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad