Om du och/eller din familj behöver stöd

Du och din familj kan få stöd och hjälp, till exempel om det är bråkigt i familjen eller om du inte har det bra hemma.

Socialtjänsten kan hjälpa dig och din familj på många sätt. Men det finns också andra ställen som du kan kontakta.

Om du vill prata

I skolan och på ungdomsmottagningen finns kuratorer som du kan prata med.

Till Barnens rätt i samhället, BRIS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du ringa på telefon 116 111. Där svarar vuxna som är vana att hjälpa barn och ungdomar som har det jobbigt. Du behöver inte berätta vem du är. BRIS betalar samtalet och det syns inte på telefonräkningen att du har ringt dit.

Om dina föräldrar ska skiljas

Dina föräldrar kanske behöver hjälp att komma överens. Om de ska separera eller skilja sig och inte längre bo tillsammans kan vi hjälpa till med samarbetssamtal och stöd för att komma överens om vårdnaden om dig.

Om du har en förälder med psykisk sjukdom eller missbruksproblem

Om en förälder mår dåligt, dricker för mycket eller tar droger påverkas alla i familjen. Det finns stöd och hjälp att få, både för den som mår dåligt och för dig som är barn eller närstående och orolig.

Kontaktcenter kan hjälpa dig vidare till rätt stöd. Du kan också ringa direkt till Barn- och ungdomsenheten. Telefonnummer hittar du längre ned på sidan.

Läs mer på maskrosbarn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ungdomsmottagningen på nätet, UMO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om du har en förälder i fängelse

BUFFF Stockholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en ideell organisation som arbetar med stöd till barn och unga som har en förälder i häkte eller fängelse. Genom stödgrupp, ungdomsgrupp och enskilda samtal får barn och ungdomar stöd och ökad kunskap samt möjligheten att träffa andra barn och ungdomar i liknande situation. Du vänder dig direkt till organisationen.

Kontakta oss

Kontakta oss

Barn- och ungdomsenhetens mottagningsgrupp

Telefontid måndag-torsdag 8.30-16.00 fredag 8.30-15.00. Lunchstängt 12.00-13.00.

Englundavägen 13, 2 tr (Solna Business Park)

08-746 34 24

Om du har ett akut ärende som inte kan vänta tills den ordinarie socialtjänsten öppnar kan du vända dig till Socialjouren Nordväst. Läs mer under journummer

Senast uppdaterad