Fjordens förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Viktoriagatan 9, 169 69 Solna
Kommunal
Visa karta

Fjordens förskola

Vår förskola ligger i Hagalund på gränsen till Haga Norra. Här har vi närhet till naturområden och parker så som Hagaparken, Hagalundsparken. På gångavstånd finns möjlighet att använda sig av buss, tvärbana, tunnelbana och pendeltåg för vidare resa till eller från sitt arbete.

Om oss

Förskolan består av fyra barngrupper: Blå Drake för våra yngsta barn, Grön Drake och Hästen för våra mellanbarn och Vargen för våra äldsta barn. Vi har två större gårdar som inbjuder till kreativ lek och utforskande. Hos oss utmanas våra smaklökar av vår kock som både bakar och lagar mat från grunden.

Leken, lärandet och undervisningen planeras utifrån barnens egna intressen och erfarenheter. Vårt mål är att få trygga, harmoniska barngrupper genom att stärka det enskilda barnets utveckling, empati och medkänsla i det sociala samspelet mellan barn och barn, barn och vuxna.

Barnens utveckling dokumenteras på olika sätt för att få syn på lärprocesser och för att kunna utveckla det pedagogiska arbetet. Vi utgår från traditionell förskolepedagogik och följer förskolans läroplan och andra styrdokument. Vi har organiserat verksamheten så att alla barn har möjlighet att delta i olika projekt. På vårterminen bjuds vårdnadshavare in till vernissage där barnens arbete under läsåret visas av stolta barn och engagerade pedagoger.

För oss är det viktigt att barnen växer upp och blir trygga, självständiga medborgare som kan stå upp för sig själva, kunna sätta sig in i andra människors situation samt har förståelse för möjligheten att påverka sin egen utbildning.

Genom ett demokratiskt arbetssätt ökar vi möjligheterna för barnen att kommunicera med varandra och undersöka tillsammans. Pedagoger hjälper bland annat barnen med diskussioner och argumentation, därigenom ges barnen möjlighet att utveckla ett utforskande förhållningssätt och att fördjupa sig i projekt. Vi vill att barn ska ha tilltro till att deras egna teorier är intressanta.

Fjordens förskola på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Visning av Fjordens förskola

  • 18 september klockan 11.30 – 12.00
  • 20 november klockan 11.30 – 12.00

Välkommen!

Kontaktinformation

Fjordens förskola

Rektor

Åsa Graveleij
asa.graveleij@solna.se

Biträdande rektor

Sofie Winqvist
sofie.winqvist@solna.se

08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Barngrupper

Blå drake
08-746 16 16

Grön drake
08-746 16 17

Hästen
08-746 16 21

Vargen
08-746 16 21

Karta

Senast uppdaterad