Konst och bild­­arkiv

Konsten är ett levande inslag i Solnas offentliga miljöer sedan mer än femtio år. Liksom bildarkivet berättar stadens rika konstsamling om stadens utveckling.

Konst i offentliga miljöer Visa Dölj

Stadens konst möter människor i deras vardag på biblioteken, i stadshuset och på skolor runtom i Solna. Ett femtiotal verk finns också på offentliga platser utomhus - se karta längre ner på sidan.

Utöver dessa finns offentlig konst i Solna som har uppförts av fastighetsägare eller andra organisationer, till exempel konstnärliga gestaltningar i Filmstaden, i tunnelbanan och på Karolinska sjukhuset.

Solna stads bildarkiv Visa Dölj

Bildarkivet innehåller fotografier på byggnader, folkliv, konstverk och kulturmiljöer som skildrar Solna ur ett kulturhistoriskt perspektiv från 1800-talets slut fram till idag.

Bildarkivet innehåller drygt 14 000 fotografier.

Du kan söka i bildarkivet på till exempel gatunamn, stadsdel eller fritext. Du kan också bläddra i olika samlingar, som Konst i Solna eller Råsunda på 1910-talet.

Bilderna får användas gratis för privat bruk.

Solna stads bildarkiv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ta också en titt på sidan Promenadvägar och guider. Där finns tips om flera sevärdheter och möjligheter att lära sig mer om Solnas kultur, miljöer och historia.

Utomhus­konst i Solna

Kartan visar var du kan hitta stadens konstverk i utomhusmiljö. Klicka på kartpunkterna för att se mer information och miniatyrbild på konstverken. Klicka sedan på fotot för att förstora det.

Några av verken presenteras också i Stockholms läns museums mobilapp Upptäck konsten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad