Anhörig till person med demens/­minnes­svårigheter

Solna stad har flera former av avlösning för dig som anhörig till en person med demens/minnessvårigheter. Du ansöker om de insatserna hos en biståndshandläggare som gör en utredning av behovet och fattar ett beslut.

Anhörig till en person med demenssjukdom

Det finns olika aktiviteter som riktar sig till dig som är anhörig till en person med demenssjukdom. Solna stads anhörig- och demensteam erbjuder olika former av stöd till dig som är anhörig.

  • Individuella stödsamtal
  • Gruppverksamheten Tillsammans, där du och din närstående gemensamt kan prova på olika skapande aktiviteter såsom målning, sjunga och lyssna på musik eller arbeta med lera
  • Lättare träning i vår gymnastiksal där du kan träna både styrka och balans.
  • Grupper för anhöriga både på dag- och kvällstid

Avlösning för dig som vårdar

Det finns stöd i form av avlösning för dig som vårdar en anhörig. Insatserna är biståndsbedömda, för att ansöka om dessa kontaktar du en biståndshandläggare.

I Solna finns ett anhörig- och demensteam. Anhörig- och demensteamet består av en anhörigkonsulent, en demenskoordinator med sjuksköterskekompetens och en arbetsterapeut. I teamet finns också en specialistundersköterska. Anhörig- och demensteamet har ett nära samarbete med stadens hälsopedagoger och har sekretess.

Kontakta oss

Anhörig- och demensteamet

08-746 31 26

Senast uppdaterad