Anhörig till person med demens/­minnes­svårigheter

Solna stad har flera former av avlösning för dig som anhörig till en person med demens/minnessvårigheter. Du ansöker om de insatserna hos en biståndshandläggare som gör en utredning av behovet och fattar ett beslut.

Anhörig till en person med demenssjukdom

Det finns olika aktiviteter som riktar sig till dig som är anhörig till en person med demenssjukdom. Solna stads anhörig- och demensteam erbjuder olika former av stöd till dig som är anhörig.

  • Individuella stödsamtal
  • Lättare träning i vår gymnastiksal där du kan träna både styrka och balans.
  • Grupper för anhöriga dagtid, läs mer om anhörigträffar

Avlösning för dig som vårdar

Det finns stöd i form av avlösning för dig som vårdar en närstående. Insatserna är biståndsbedömda, för att ansöka om dessa kontaktar du en biståndshandläggare.

Navigeringskurs om demens för anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga och anhörigkonsulenter med Svenskt Demenscentrum som samarbetspartner har tagit fram webbkursen, Navigeringskurs, som innehåller föreläsningar och konkreta tips och råd till dig som är anhörig till någon med demenssjukdom.

Navigeringskursen om demens för anhöriga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anhörig- och demensteamet Visa Dölj

I Solna finns ett anhörig- och demensteam. Anhörig- och demensteamet består av en anhörigkonsulent, en demenskoordinator med sjuksköterskekompetens och en arbetsterapeut. I teamet finns också en specialistundersköterska. Anhörig- och demensteamet har ett nära samarbete med stadens hälsopedagoger och har sekretess.

Kontakt

Amira Akhavan

Albin Krasowski

Navid Rahbar

E-post: navid.rahbar@solna.se
Telefon: 08-746 31 27

Kontakta oss

Anhörig- och demensteamet

08-746 31 26

Senast uppdaterad