Utematlagning och picknick

Att äta och laga mat utomhus är en uppskattad upplevelse för hela familjen. Det finns en fast grillplats mitt på gårdsplanen vid flaggstången. Här finns även ett stormköksbord och picknickmöbler som du är varmt välkommen att använda!

Om du tänder grillen på egen hand, är det viktigt att du kommer ihåg att det är du som ansvarar för säkerheten. Ta med egen grillkol eller ved. Du ska se till att elden släcks ordentligt med släckvatten när du lämnar grillplatsen.

Under caféets öppettider tänder vi grillen kl 11-15 varje helg när vädret tillåter. I caféet säljer vi ogrillade korv, bröd och vegetariska alternativ att ta med ut till grillplatsen.

Tips - grilla pinnbröd!

Förbered deg till pinnbröd hemma, perfekt att ta med i påse och sedan tillaga på plats. Ingredienser (ca 5-6 bröd): 5 dl vetemjöl, 2 tsk salt, 2 tsk bakpulver, 2 dl vatten. Gör så här hemma: Blanda alla torra ingredienserna i en påse.
Ute:
1. Blanda vatten i påsen med de torra ingredienserna.
2. Knåda degen i påsen.
3. Ta en bit deg ur påsen och forma till en rulle.
4. Vira degen runt en pinne och grilla över glöd tills brödet fått en gyllenbrun yta på utsidan och är klart på insidan.

OBS! Glöm inte att ta hand om ditt skräp. Det är vårt gemensamma ansvar att se till att gården och naturen runt omkring är fin och fri från skräp!

Pinnbröd över öppen eld
Senast uppdaterad