Om Överjärva gård

Överjärva gård köptes av Solna stad år 1995. Gården är idag en vacker kulturmiljö och en inspirerande mötesplats som ska bidra till ett ökat miljömedvetande. Solna stad bedriver egna verksamheter på gården och här finns också fristående butiker och gårdsaktörer.

Butiker och gårdsaktörer Visa Dölj

Överjärva Antik

Magasin med möbler i tre plan. Ordinarie öppettider lördag-söndag 11-16. www.blocket.se/overjarvaantik Länk till annan webbplats.
Telefon: 0704-9125 61

Överjärva Byggnadsvård AB

Magasin i tre plan och snickeri. Ordinarie öppettider måndag-fredag 10-18 samt lördag 10-16. www.overjarvabyggnadsvard.se Länk till annan webbplats.
Telefon: 08-444 92 10

Föreningen Kulturlandskaparna

Föreningen Kulturlandskaparna erbjuder bland annat kurser och butiken Fårens hantverksbod. Ordinarie öppettider lördagar och söndagar 11–16.
www.kulturlandskaparna.se Länk till annan webbplats.
Telefon: 070-730 09 65

Linda Schilén

Trädgårdsmästare och konstnär erbjuder kurser och viss försäljning i Växthuset. www.lindaschilen.se Länk till annan webbplats.

Ann Kämpe Keramik

Skapande och försäljning av stengods i keramikverkstan. Ligger i Trädgårdsmästarbostaden som är en del Växthuset. www.annkampekeramik.com Länk till annan webbplats.

Ekologisk trädgårdskurs, Studieförbundet Vuxenskolan

1-årig trädgårdsutbildning med egen övningsträdgård bakom Växthuset och caféets odlingar i Nedre trädgården. www.tradgardskurs.se Länk till annan webbplats.

Nordwalls Honung & biprodukter

Ägare till bikuporna bakom hönsgården. Honung från gården finns till salu både i caféet och i Fårens hantverksbod
nordwallshonung.se/ Länk till annan webbplats.
Telefon: 0733-84 84 87

Friluftsfrämjandet

Föreningens lokalavdelningen Solna-Sundbyberg-Spånga-Kista har återkommande program och grupper på Överjärva gård och i Igelbäckens naturreservat. www.friluftsframjandet.se Länk till annan webbplats.

Solna stads verksamheter Visa Dölj

Överjärva gårdscafé

Öppettider lördagar och söndagar 11-16 (under sommar- och vintersäsong gäller andra öppettider, se Aktuellt program)
08-746 33 19
overjarva@solna.se

Solna naturskola

Med Solna naturskola erbjuder barn- och utbildningsförvaltningen alla grundskolor i Solna kursdagar som ett komplement till skolans ordinarie undervisning. Läs mer

Statarmuseet

Statarmuseet visar hur en statarfamilj bodde på gården för 100 år sedan. Öppet lördagar kl 11-16 året runt.
08-746 33 06
museum@solna.se

Seniorträffar

Hälsofrämjande och sociala aktiviteter under säsong.
Senior­träffar - Solna stad
Länk till annan webbplats.
072-583 13 26

Ägande och förvaltning Visa Dölj

I mer än 25 år har Överjärva gård profilerats som stadsekologiskt centrum med Solna naturskola som nav för stadens natur- och utomhuspedagogik.

Solna stad förvärvade Överjärva gård 1995. Idag äger och förvaltar Råsunda Förstads AB gårdens fastigheter och mark. Råsunda Förstads AB ägs av Solna stad.

Senast uppdaterad