Statarmuseet och slöjdresidens

I statarlängans bottenvåning inryms Statarmuseet. Här finns en lägenhet som inretts för att visa hur en statarfamilj kunde bo på 1920-talet. Vi erbjuder även visningar med olika teman samt ett residens för slöjd och hantverk.

Inredningen i bostaden grundar sig på intervjuer med människor som bott i eller haft anknytning till Överjärvas statarlänga. En del av föremålen har skänkts av personer som tidigare bott på gården. Du är alltid välkommen att kika in genom fönstren!

Öppettider & inträde

Statarmuseet har ordinarie öppettider lördagar kl 11-16. Fritt inträde till museet.

Guidad visning

Boka gärna en guidad visning eller vandring om ni är en grupp. Kontakta oss för mer information och visningsavgift overjarva@solna.se Du kan också lyssna på våra ljudguider som berättar om gårdens tusenåriga historia. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Slöjdresidens

Är du verksam inom hemslöjd och vill fördjupa ditt utövande? Tycker du om när andra är delaktiga i din skapande process? Då kan slöjdresidenset i Statarlängan i samarbete med Region Stockholm vara något för dig. Residenset genomförs i perioder under juni – november 2024. Ansökan öppen till och med 29 april genom Region Stockholm Läs mer > Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad