Basket

På Solna gymnasium erbjuds flera idrotter inom ramen för NIU, Nationell idrottsutbildning. För att få bedriva NIU krävs ett godkännande från respektive specialidrottsförbund. Vi på Solna gymnasium är stolta över vår idrottsprofil och har en professionell och väletablerad utbildning för idrottare. Genom vårt NIU-program får eleverna fantastiska möjligheter att utvecklas både akademiskt och inom sin idrott.

Solna gymnasium har en lång erfarenhet av att bedriva basketgymnasium. Vi har väldigt duktiga basketelever och erkänt duktiga lärare vilket ger dig en trygg och sporrande miljö att utvecklas i.

Om antagningsprocessen

Ansökningsperioden är nu stängd.

 

Om instruktörerna

Tränare för pojkarna är Victor Holmberg, med lång erfarenhet som coach bl.a på elittnivå i Spanien och svenska ungdomslandslag.
victor.holmberg@solna.se

Tränare för flickorna är Anders Härd, elittränare och tidigare dam- och ungdomslandslagscoach med lång erfarenhet som coach i basketligan dam. Anders är mentor för flickorna.
anders.hard@solna.se

Ansvarig för fysträning är Samuel Desport, med lång erfarenhet som spelare. Samuel är mentor för pojkarna. Rehabträning sköts av Idrottsklinikens sjukgymnaster.
samuel.desport@solna.se


Victor Holmberg

Anders Härd

Samuel Desport

Om träningen

Här blir basketspelandet en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på både idrott och studier. Du kommer att ha många kamrater på skolan som håller på med olika idrotter då Solna gymnasium är Stockholms största idrottsgymnasium.

Träningarna bedrivs mellan 09.40-11.40, tre pass i veckan. 400 poäng av totalt 2500 ägnas åt idrott i utbildningen. Vid sidan av träningen får du utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för en elitidrottare.

Har du ambitionen att bli elitspelare inom basket och vill satsa helhjärtat på din idrott, då är Solna gymnasium något för dig. Skolans utbildning ger dig de bästa förutsättningarna för att lyckas både med dina studier och som basketspelare.

Kontakta oss

Ansvarig tränare basket flickor

Anders Härd

Ansvarig tränare basket pojkar

Samuel Desport

Senast uppdaterad