Innebandy

På Solna gymnasium är innebandy en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på både dina studier och din idrott. Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt. Utbildningen är certifierad av Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och ger dig optimal förberedelse för spel på elitnivå i framtiden.

Ansökningsperioden för nationell idrottsutbildning för läsåret 2025-26
öppnar söndag 1 september.

Ansök till NIU innebandy

Ansökningsperioden är nu stängd.

Om NIU

På Solna gymnasium erbjuds flera idrotter inom ramen för NIU, Nationell idrottsutbildning. För att få bedriva NIU krävs ett godkännande från respektive specialidrottsförbund. Vi på Solna gymnasium är stolta över vår idrottsprofil och har en professionell och väletablerad utbildning för idrottare. Genom vårt NIU-program får eleverna fantastiska möjligheter att utvecklas såväl akademiskt som inom sin idrott.

Kom ihåg att den idrottsliga antagningen inte är en garanti för att få en plats på Solna gymnasium. Du skall även komma in på betyg till valt program. Ha god koll på vilka program du är intresserad av och vilka betyg som krävs.

Vi rekommenderar starkt att man besöker Öppet Hus på skolan och även gästar under en dag på skolan med NIU och andra lektioner. Detta för att säkerställa att valet av NIU och skola är välgrundat.

Om träningen

På Solna gymnasium är innebandy en naturlig del av din skolgång.

Träningen som bedrivs inom ramen för NIU innebandy syftar till att komplettera spelarens träning i sin ordinarie förening. Träningen utgår från dina förutsättningar och är certifierad av Svenska Innebandyförbundet (SIBF).

Träningen, som bedrivs i Solnahallen och i Råsta park, sker på förmiddagen, tre pass i veckan med ett individuellt fokus för att förbereda dig för elitidrott och komplettera samt samordna den träning och matchning du har i din klubb. De tre stora områdena vi utbildar eleverna i är; fysisk grundträning, teknikträning och spelmoment. Träningen skall se till helhetsbilden av att utbilda våra elever till att utvecklas till elitidrottare.

Vid sidan av den praktiska träningen får du utbildning i övriga innebandyrelaterade moment som exempelvis näringslära, träningslära, talangutveckling och andra områden som är viktiga för dig som elitidrottare.

Du får stöd av både utbildade tränare och lärare som planerar och följer upp dina studier och din idrottskarriär tillsammans med dig.

Spelaren får också redskap för att i framtiden kunna ta ansvar för sin egen utveckling och på så sätt fortsätta utvecklas efter gymnasietiden.

Vi vet att du som idrottare behöver näringsrik lunch därför finns det dagligen tre rätter att välja på samt en salladsbuffé.

Om instruktörerna

Instruktörsteamet har legitimerade specialidrottslärare med stor erfarenhet av innebandy på nationell och internationell toppnivå och består av fyra innebandyinstruktörer, tre utbildade fystränare, en målvaktstränare, en fysioterapeut samt samarbete med en idrottspsykologisk rådgivare.

Teamet arbetar med att utveckla dig teoretiskt och praktiskt utifrån dina specifika förutsättningar och mål. Vid behov erbjuder skolan kontakt med medicinsk expertis och idrottspsykologisk rådgivning.

Våra instruktörer

Magnus Jäderlund

Specialidrottslärare, elittränare och mentor är en av Sveriges främsta och mest meriterade innebandytränare på herrsidan.

Richard Gårdman

Specialidrottslärare, elittränare och mentor med en lång, bred och gedigen erfarenhet av elitinnebandy.

Caroline Rosenberg

Innebandyinstruktör och mentor. Aktiv och meriterad elitspelare på högsta nivå (SSL).

Conny Svensson

innebandyinstruktör och elittränare. Landslagsman som spelare och tränare.

Anders Laurell

Fysioterapeut. Har arbetat länge med lands- och elitlag. Dessutom har han själv spelat i SSL.

Erik Börjesson

GIH, KI och elittränare. En av landets främsta tränare med stor kompetens inom fysträning och innebandy på högsta nivå.

 

Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Samarbeten

  • Vår samarbetsklubb för NIU Innebandy är AIK Innebandy.
  • Vi har ett nära samarbete med Idrottsklinikens prehab- och rehabiliteringsteam.
  • Vi samarbetar med Mikael Wallsbeck, idrottspsykologisk rådgivare.

Caroline Rosenberg

Richard Gårdman

Porträtt

Magnus "Binge" Jäderlund

Kontakta oss

NIU Innebandy

Magnus Jäderlund

NIU Innebandy

Richard Gardman

NIU Innebandy

Caroline Rosenberg

Instruktör

Conny Svensson

Målvaktstränare

Stefan Flöjt

GIH, KI och elittränare

Erik Börjesson

Fysioterapeut

Anders Laurell

Senast uppdaterad