Ekonomi­programmet - inriktning ekonomi

På ekonomiprogrammet har vi ett särskilt fokus på entreprenörskap. Ämnet ingår naturligt i utbildningen och genom hela gymnasietiden förbereder vi dig på en riktig utmaning – att starta och driva egna företag inom konceptet Ung företagsamhet.

Du kommer under dina tre år få fördjupade kunskaper om företagsekonomi; främst inom marknadsföring, kalkylering, redovisning och ledarskap. Du kommer att lära dig starta och genomföra projekt och ta vara på din kreativitet.

Vi arbetar med entreprenörskap, internationalisering och hållbarhet inom olika projekt. Under utbildningen möter du engagerade lärare som tillsammans med dig fördjupar sig i företagandets villkor. Skolan bjuder kontinuerligt in erfarna entreprenörer som delar med sig av sina kunskaper på ett inspirerande sätt.

Vi deltar i olika tävlingar anordnade av Ung Företagsamhet, särskilt den årliga företagarmässan- ”Entreprenörskap på riktigt” då du och ditt företag visar upp Er framtagna produkt tillsammans med elever från hela Stockholm. Solna Gymnasium anordnar flera lokala tävlingar för skolans UF-företagare, som bästa säljare, bästa hållbara företag, bästa företagspresentation, bästa reklamfilm m fl.

I Privatjuridik lär du dig om brott och straff, äktenskap, regler för när du är konsument eller arbetstagare. I Internationell ekonomi studerar vi världsekonomin, handel och internationellt samarbete.

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande och efter gymnasiet kan du bl a läsa vidare till Civilekonom, Fastighetsmäklare, Jurist eller starta eget företag.

Intervju med Konstantinos, Ek1

Varför går du på på Ekonomiprogrammet?

Jag är intresserad av företagsekonomi och matematik. Dessutom vill jag i framtiden arbeta med något inom ekonomi.

Vad är speciellt med Solna gymnasium?

Det är en bra sammanhållning mellan eleverna och det är en trevlig atmosfär i ljushallen.

Vad händer på ditt program just nu?

Just nu har vi i stort sett blivit klara med massa prov och nya moment påbörjas.

Vilka är dina framtidsplaner?

Som jag svarat ovanför vill jag arbeta med något inom ekonomi, men innan det studera på universitetet.

Har du något tips till en blivande elev på Solna gymnasium?

Mitt tips är att man följer de ordningsregler som skolan har och vara öppen mot andra elever, samt vara trevlig och skapa en lugn och positiv miljö.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad