Amerikansk fotboll

Välkommen att söka Nationell Idrottsutbildning i Amerikansk fotboll på Solna gymnasium med start läsåret 2020/2021.

Ansök till NIU Amerikansk fotboll

Du kan ansöka fram till och med den 1 december 2019.

Antagningsprocess NIU amerikansk fotboll

Antagningsprocess NIU amerikansk fotboll kommer se något annorlunda ut i år jämfört med tidigare år. Vi kommer att ha ett antal öppna träningar under perioden oktober – februari. Detta för att fysiskt förbereda er på den ökade träningsmängden det innebär att kombinera gymnasiestudier med idrottsspecialisering och att lära känna er som spelare lite bättre.

De första öppna träningarna kommer att hållas helgen 25-26 oktober i Spånga fotbollshall. Mer information om tider och eventuell utrustning kommer på mail efter att ni har anmält er.

Vi kommer att ha en testdag i Solnahallen söndag 1/12 klockan 11.00 – 15.00 i Solnahallen. Se information om tester nedan.

Anmälan till att vara med på de öppna träningarna samt testdagen sker via mail till anders.johansson@solna.se. Det ni behöver skicka in är kontaktuppgifter till er, era föräldrar samt tränare i klubblaget.

När ni har anmält er kommer ni att få mer information om kommande träningstillfällen och aktiviteter. Kom ihåg att den idrottsliga antagningen inte är en garanti för att få en plats på Solna gymnasium. Du skall även komma in på betyg till valt program.

Ifylld ansökan till NIU Amerikansk fotboll räknas som anmälan till testdagarna. Eventuellt förhinder meddelas anders.johansson@solna.se

Testdagar NIU Amerikansk fotboll

Var? Solnahallen
När? Söndag 1/12 11.00 - 15.00
Utrustning? Träningskläder, träningsskor.

  • Rörlighet och koordinationstester
  • 40 yard dash
  • Bänkpress
  • Knäböj
  • Frivändning
  • Vertical Leap (Stående höjdhopp)
  • Broad Jump (Stående längdhopp)

Målet med NIU

Är att du ska få möjligheten att träna din idrott på en hög nivå ikombination med en komplett gymnasieutbildning. På Solna gymnasium kan du välja mellan fem olika nationella program när du är NIU-elev.

Amerikansk fotbollsträningarna kommer bedrivas utomhus på Bergshamra IP i början och slutet av läsåret, under vintern skerträningarna inomhus i Solnahallen med fokus på fysträning som är en stordel av vår idrott.

Träningarna på skolan sker som ett komplement till träningarna i din hemmaförening och vi kommer ha en tät dialog med dina tränare.

Kontakta oss

Ansvarig NIU Amerikansk fotboll

Anders Johansson

Senast uppdaterad