Om Solna gymnasium

Solna gymnasium är en kommunal gymnasieskola i Solna stad, i stadsdelen Råsunda. Skolan ligger i en vacker kulturminnesmärkt byggnad som uppfördes 1948, så genom åren är det många ungdomar som har vistats i dessa lokaler.

En viktig del av skolans verksamhet är den nationella idrottsutbildningen som vänder sig till elever som vill kombinera sina studier med elitidrott. Vi har genom åren utvecklat ett nära samarbete mellan skola, förening och hem för att skapa de bästa förutsättningarna för att kombinera skola och idrott.

Från och med hösten 2017 har Solna gymnasium påbörjat ett arbete med att förstärka det internationella inslaget på skolan. Tanken är att det ska bidra till att eleverna kan relatera inte
bara till det som är det specifikt svenska utan också det nordiska, det europeiska och det globala.

Pågående projekt:

• ett utbyte med Sint Maartens College i Voorburg,
  • ett fyra-nationerprojekt inom ramen för Nordplus,
  • vi är en certifierad Europaparlamentsskola,
  • ett pågående samarbete med GIH i Warszawa för våra elitidrottare, samt
  • att vi deltar i en 10-nationersturnering med våra basketelever.

Solna gymnasium har en lång tradition av att ta emot lärarstudenter i ett nära samarbete med Stockholms universitet. Detta bidra till att vi på ett naturligt sätt kommer i kontakt med lärarutbildningen och den aktuella forskningen. Med detta viktiga åtagande vill vi vara med och bidra till att ge en god utbildning för framtida lärare.

Entreprenörskap och hållbarhet är en viktig del av skolans verksamhet som bidrar till att vi kan ge våra elever färdigheter att kunna utveckla och presentera affärsidéer som ska leda fram till att ge eleverna i årskurs 3 förutsättningar starta och driva företag inom ramen för Ung Företagsamhet, UF. Skolan har flera samarbeten, bland annat SEB, Rotary och det lokala näringslivet.

För Solna gymnasium är det viktigt att ge en bred utbildning, så att eleverna får bra förutsättningar för vidare studier och att bli goda samhällsmedborgare.