Ishockey

På Solna gymnasium är ishockey en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på både dina studier och din idrott. Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt.

Ansökan

Du ansöker via Svenska ishockeyförbundets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. fram till och med 1 december 2020.

Antagningsprocess NIU ishockey

  1. Alla ansökningar hanteras och utvärderas
  2. Därefter kallas de som går vidare i processen till provträning samt intervju med ansvariga lärare.
  3. Beslut meddelas alla sökande senast den 8 februari via mejl från förbundet.
  4. Kom ihåg att den idrottsliga antagningen inte är en garanti för att få en plats på Solna gymnasium. Du skall även komma in på betyg till valt program.

På Solna gymnasium är ishockey en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på både dina studier och din idrott. Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt.

Valet av Nationell idrottsutbildning (NIU), är en separat process och berör inte valet av utbildningsprogram. Valet av program sker via Gymnasieantagningen och utgår från dina grundskolebetyg.

Om ishockey (NIU)

Valet till nationell idrottsutbildning (NIU) är en separat process och berör inte valet av utbildningsprogram.

Solna gymnasium samarbetar med AIK Ishockey för att skapa de bästa förutsättningar för elitinriktad träning under skoltid.

Utbildningen är certifierad av Svenska Ishockey Förbundet (SIF) och ger dig perfekta förberedelser för spel på elitnivå.

Skolan har mångårig erfarenhet av träning i kombination med studier, vilket ger dig en trygg miljö att utvecklas i. På Solna gymnasium blir ishockeyn en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på idrott och studier.

Instruktörsteamet har mycket god erfarenhet av ledarskap och aktivt spel på nationell och internationell toppnivå. Instruktörerna arbetar med att utveckla dig som spelare teoretiskt och praktiskt, utifrån dina specifika förutsättningar och mål.

Har du ambitionen att bli elitspelare inom ishockey och vill satsa helhjärtat på din idrott, då är Solna gymnasium / AIK hockeygymnasium något för dig. Skolans utbildning ger dig de bästa förutsättningarna för att lyckas både med dina studier och som ishockeyspelare.

Ansökan

Ansökningen till AIK hockeygymnasium sker genom Svenska Ishockeyförbundet.

Instruktörsteam

Ansvarig NIU Ishockey
Isak Strömberg
Humanbiolog med idrottsinriktning, kandidatutbildad tränare vid Högskolan Dalarna. Distriktsinstruktör inom SIF, fysansvarig AIK hockeyAnders Selin

Ansvarig NIU ishockey
Utbildad specialidrottslärare på GIH. Elittränarutbildad via SIF.

Instruktör
Björn Bjurling
Målvaktstränare AIK NIU
Ansvarig målvaktstränare AIK Dam, J20, J18 & ungdom

Instruktör
Dick Tärnström
Junioransvarig AIK

Instruktör
Jonathan Westerlund
Headcoach J18

Instruktör
Anders Hultin
Headcoach J20

Medicinskt ansvarig
Idrottskliniken Solna

Verksamhetschef Nationell idrottsutbildning Solna gymnasium
Katta Laurin
katarina.laurin@solna.se

Kontakta oss

Senast uppdaterad