Backens förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Björkvägen 15, 169 34 Solna
Kommunal
Visa karta

Backens förskola

Backens förskola består av två åldersblandade avdelningar och ligger i Råsunda, centrala Solna. Förskolan har nära till grönområden och parker. All mat tillagas i vårt egna kök här på förskolan.

Om oss

Vår vision är tydlig, alla barn i vår verksamhet ska få de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential och detta ska ske i en trygg miljö! Våra lärmiljöer utformas utifrån barnens intressen och behov och med möjligheter för barnen att erfara nya upplevelser och intressen.

Backens förskola ingår i Ekensbergs förskoleenhet tillsammans med Stråkets- och Råsundagårdens förskola. Enheten består av förskollärare, barnskötare, barnbiträden, vikarier, administratör, kockar, förste förskollärare och förskolechef som tillsammans arbetar för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barnens trygghet och lustfyllda lärande.

Varje barn på förskolan har sin tillhörighet till en avdelning. Under introduktionsperioden (inskolningen) arbetar vi medvetet med att stärka barnet i den nya miljön. Därefter utökar vi kretsen från den egna avdelningen till hela förskolan. Vårt mål är att barnet ska känna sig trygg med alla vuxna och barn på förskolan.

För att skapa och utveckla relationer till barnen, vilket är grunden till trygghet, delar vi upp barnen i mindre grupper under större delen av dagen. Detta arbetssätt skapar goda förutsättningar för barnens språkutveckling, lärande och möjlighet till inflytande.

Visning av verksamheten Visa Dölj

Den 15 februari och 21 mars är det visning av Backens förskola, klockan 09.15-10.00.

Vänligen anmäl närvaro senast tre dagar för visning i mejl till biträdande rektor, Elisabeth Bolos. Deltagande i visningen förutsätter att man är frisk. Välkommen!

Kontaktinformation

Backens förskola

Rektor

Hasija Duric-Salom
hasija.duric-salom@solna.se

Biträdande rektor

Elisabeth Bolos
elisabeth.bolos@solna.se

Administratör

Maria Topcov
maria.topcov@solna.se

08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Barngrupper

Nordpolen
08-746 17 99

Sydpolen
08-746 17 94

Karta

Senast uppdaterad