Förpack­ningar och tidningar

Här hittar du information om var du kan lämna dina förpackningar och tidningar för återvinning.

Återvinningsstationen på Alphyddevägen i Solna togs bort den 29 juli på grund av byggnation på platsen. Förpackningsinsamlingen, FTI, hänvisar återvinnare till närliggande återvinningsstationen i Jungfrudansen samt på Kristinelundsvägen. För mer information besök www.fti.se Länk till annan webbplats.

Förpackningar av exempelvis papper, plast och metall får inte slängas i vanliga soporna utan ska samlas in och återvinnas. Detsamma gäller för glasförpackningar och tidningar.

Kommunal regi sedan 1 januari 2022

Från och med 1 januari 2022 har kommunen, eller den som kommunen anlitar, ansvaret för insamling och återvinning av returpapper. I Solna stad har SÖRAB fått ansvar för returpappersinsamling från den 1 januari. Du som privatperson påverkas inte nämnvärt av förändringen och kan fortsätta återvinna returpapper precis som innan.

För fastighetsägare och verksamheter som idag har fastighetsnära insamling av returpapper så kan insamlingen fortsätta som innan förutsatt att den entreprenör som anlitas har avtal med SÖRAB. Ställ frågan till er entreprenör om de har för avsikt att söka auktorisation för fastighetsnära insamling. Auktoriserade entreprenörer kommer att finnas förtecknade på sörab.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Här lämnar du dina förpackningar och tidningar

Återvinningsstationer Visa Dölj

Du kan lämna dina förpackningar och tidningar till någon av Förpackningsinsamlingens (FTI:s) återvinningsstationer i staden. Det finns ett trettiotal återvinningsstationer runt om i Solna. De är obemannade men tillgängliga dygnet runt.

Förpackningsingsinsamlingens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du information om var din närmaste återvinningsstation finns.

Fastighetsnära insamling Visa Dölj

Många som bor i Solna har även möjlighet att sortera förpackningar och tidningar i anslutning till sin fastighet. För boende i flerbostadshus kan fastighetsägaren ansluta sig till fastighetsnära insamling hos Förpackningsinsamlingen (FTI).

Läs mer på Förpackningsinsamlingens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hämtning vid dörren Visa Dölj

TMR erbjuder i samarbete med Bring kostnadsfri hämtning av förpackningar vid dörren för privatpersoner. Det gäller dig som inte redan har fastighetsnära insamling av förpackningar.
Läs mer om tjänsten på TMRs webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så här sorterar du

Om du är osäker på hur förpackningar eller tidningar ska sorteras kan du ta hjälp av sorteringsguiden Sören Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller besöka Förpackningsinsamlingens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Är du verksamhetsutövare i Solna? Läs mer om återvinning av förpackningar och tidningar under Avfall för företag och verksamheter Öppnas i nytt fönster..

Felanmälan återvinningstation

Vill du felanmäla en återvinningsstation som är överfull eller skräpig alternativt lämna synpunkter om förpacknings- och tidningsinsamlingen? Vänd dig då direkt till Förpackningsinsamlingens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för kontaktuppgifter för felanmälan och synpunkter.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad