Förpack­ningar och tidningar

Här hittar du information om var du kan lämna dina förpackningar och tidningar för återvinning.

Förpackningar av exempelvis papper, plast och metall får inte slängas i vanliga soporna utan ska samlas in och återvinnas. Detsamma gäller för glasförpackningar och tidningar.

Det är producenterna av förpackningar och tidningar som ansvarar och betalar för insamlingen och återvinningen.

Här lämnar du dina förpackningar och tidningar

Återvinningsstationer Visa Dölj

Du kan lämna dina förpackningar och tidningar till någon av Förpacknings- och tidningsinsamlingens (FTI:s) återvinningsstationer i staden. Det finns ett trettiotal återvinningsstationer runt om i Solna. De är obemannade och tillgängliga dygnet runt.

Förpacknings- och tidningsinsamlingens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du information om var din närmaste återvinningsstation finns.

Fastighetsnära insamling Visa Dölj

Många som bor i Solna har även möjlighet att sortera förpackningar och tidningar i anslutning till sin fastighet. För boende i flerbostadshus kan fastighetsägaren ansluta sig till fastighetsnära insamling hos Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI). Läs mer om fastighetsnära insamling på Förpacknings- och tidningsinsamlingens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hämtning vid dörren Visa Dölj

TRM erbjuder i samarbete med Bring kostnadsfri hämtning av förpackningar vid dörren för privatpersoner. Det gäller dig som inte redan har fastighetsnära insamling av förpackningar.
Läs mer om tjänsten på TMRs webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så här sorterar du

Om du är osäker på hur förpackningar eller tidningar ska sorteras kan du ta hjälp av sorteringsguiden Sören Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller besöka Förpacknings- och tidningsinsamlingens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Är du verksamhetsutövare i Solna? Läs mer om återvinning av förpackningar och tidningar under Avfall för företag och verksamheter Öppnas i nytt fönster..

Felanmälan återvinningstation

Vill du felanmäla en återvinningsstation som är överfull eller skräpig alternativt lämna synpunkter om förpacknings- och tidningsinsamlingen? Vänd dig då direkt till Förpacknings- och tidningsinsamlingens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för kontaktuppgifter för felanmälan och synpunkter.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad