För dig som vill enga­gera dig

Du kan engagera dig på olika sätt. Du kanske vill hitta rätt förening för dig, kanske till och med starta en egen. Eller är du kulturellt aktiv och vill hitta andra att sam­verka med?

Hitta rätt förening

Alla föreningar som är registrerade i Solna finns i stadens föreningsregister. Där kan du söka på olika kriterier för att hitta rätt förening och verksamhet.

Gå vidare till Solna stads föreningsregister Länk till annan webbplats. och klicka på ikonen "Föreningsregister" i vänsterspalten.

Bilda ny Solnaförening

Det finns vissa villkor för att registreras som en Solnaförening. En förening behöver vara registrerad som en Solnaförening för att kunna få ekonomiskt stöd från staden. Olika bidragsregler gäller för olika typer av verksamheter.

Läs mer på sidan Bilda ny Solnaförening Länk till annan webbplats.

Stöd och samverkan

Solna stad stöder och samverkar med föreningslivet på flera sätt: kurser, samarbetsprojekt, bidrag, tillståndsansökningar, informationsspridning och nätverksträffar.

Läs mer under Kultur- och föreningsstöd Länk till annan webbplats.

Lär dig mer om idrottsföreningar

Vill du förbättra dina kunskaper om hur en idrottsförening fungerar?

Gå då in på RF SISU Stockholm. Där hittar du ett antal hjälpredor som kan både förenkla och förbättra föreningens inre arbete och samtidigt stärka dess demokrati.

Där finns texter som hjälper dig att leda styrelsemöten, att skriva protokoll, förbereda medlemsmöten med mera. Du hittar också mallar för att upprätta egna anpassade dokument.

Allt skrivet på enkel svenska. Gå in och ladda hem gratis.

https://www.rfsisu.se/distrikt/stockholm/bidrag-och-stod/stod-och-tips-till-foreningar-och-forbund/foreningens-abc Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kultur­nätverk

Är du en aktiv kulturaktör i Solna med publika program? Då är du välkommen att bli en del av stadens kulturnätverk!

Staden samordnar ett par träffar varje år samt förmedlar information om samverkansprojekt.

För att bli en del av kulturnätverket, skriv till kultur@solna.se och berätta lite om dig och din verksamhet.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad