Unga entrepre­nörer

Solna stad stöttar alla, stora som små företagare och alla de idéer som kan mynna ut i nya företag. Vägen till det egna företaget kan se olika ut men med lite stöd tar sig många framåt. På den här sidan finns information om stöd som du kan få som ung entreprenör i Solna.

Sommarentreprenör - Starta företag på sommarlovet Visa Dölj

Är du ung och drömmer om att starta eget företag? På gymnasiet har många gymnasielever som sommarjobb att starta företag. Under fyra sommarveckor får ungdomarna starta ett företag och förverkliga en idé. På sidan Jobba hos oss/sommarjobb finns mer att läsa om hur man kan starta eget som sommarjobb.

UF Ung företagsamhet Visa Dölj

Den ideella organisationen Ung Företagsamhet utbildar elever på gymnasiet i entreprenörskap. Att lära sig starta och driva företag är en viktig del i utbildningen. Solna stad och Solna Gymnasium samarbetar sedan flera år med Ung företagsamhet och det innebär att elever på gymnasiets ekonomiprogram får starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett läsår. Eleverna deltar årligen i den stora företagarmässan för unga, Våga vara egen. Läs mer på Solna gymnasiums webbplats. Öppnas i nytt fönster.

Årets unga affärsidé Visa Dölj

Årets unga affärsidé är en tävling för personer mellan 17-30 år. Tävlingen med ett pris på 50 000 kr syftar till att inspirera och uppmuntra till entreprenörskap och ge unga chansen att förverkliga sina idéer. Bakom priset står Solna stad, Fabege, PwC och Handelsbanken. På sidan Företagsamma vinnare kan du läsa om priset och om deltagande i tävlingen.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad