Vigsel

Du och din partner som är folkbokförda i Solna kan viga er borgerligt i vigselrummet i Solna stadshus. Vi har för närvarande få vigselförrättare och det kan därför komma att ta tid innan vi återkommer med förslag på datum. Brudparet får en tid för vigsel inom tre månader efter att en fullständig ansökan har tagits emot.

Med anledning av Coronaviruset och risken för allmänn smittspridning utförs inga vigslar mellan perioden april-juni.

Vigsel utförs helgfria vardagar mellan kl. 09:00 – 16:00. Under sommarmånaderna juli/augusti genomförs generellt sett inga vigslar i Solna stadshus.

Intyg om hindersprövning

För att få gifta er behöver ni ett intyg om hindersprövning. Ansökan om hindersprövning görs hos Skatteverket på telefon 020-567 000 eller via Skatteverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inför vigseln

Till vigseln ska ni ha med er intyget om hindersprövning och varsin legitimation (det går bra med pass). Ni måste också ta med er två vittnen, som ska närvara vid vigseln. Ingen avgift utgår för vigseln.

Könsneutrala äktenskap

Bestämmelserna om vigsel tillämpas numera på samma sätt oavsett makarnas kön. Ni som tidigare har registrerat partnerskap och vill omvandla partnerskapet till äktenskap kan anmäla detta till Skatteverket. Istället för en sådan anmälan kan ni välja att viga er.

Läs mer om detta på Skatteverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmäl intresse för borgerlig vigsel

Anmäl intresse för borgerlig vigsel via självserviceportalen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad