Bil och parkering

Som tillfällig besökare i Solna betalar du parkeringsavgift alla dagar dygnet runt. Utöver besöksparkering finns drygt 4 000 parkeringsplatser för personbilar på stadens mark eller i stadens parkeringsgarage för långtidsuthyrning.

I Solna råder områdesförbud. Det innebär att parkering endast får ske på gator och platser där det är skyltat att parkering är tillåten.

Besöksparkering

Om du besöker Solna tillfälligt betalar du avgift för att parkera alla dagar dygnet runt. Du kan betala din parkeringsavgift med din mobiltelefon, via app eller SMS.

Besökstaxor

I staden finns ett antal områdeskoder med olika besökstaxor.

  • Taxa A (Områdeskod 8010): 12 kronor per timme (maxtaxa 96 kr/dygn)
  • Taxa B (Områdeskod 8020): 20 kronor per timme
  • Taxa C (Områdeskod 8030): 20 kronor per timme

Betala med mobiltelefonen

Solna stad samarbetar med Easypark, SMS Park och Parkster. Följ instruktionerna i respektive app. Din parkering startar direkt och gäller för valt intervall. Läs mer hur du använder parkeringsapparna på leverantörernas webbplatser: Easyparklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, SMS Parklänk till annan webbplats och Parksterlänk till annan webbplats

För dig som inte har en smartphone kan du betala besöksparkering via sms. Läs mer om att betala besöksparkering via sms

Betala parkeringen i parkeringsautomat

Vi uppgraderar just nu parkeringsautomaterna i Solna till att bli helt digitala utan biljett. I de nya automaterna följer du intstruktionerna för att köpa parkering per timme, per dygn eller för en längre period. Din parkering startar direkt och gäller för valt intervall. I de äldre automaterna som fortfarande har fysiskt biljett köper du parkering per timme eller per dygn eller för en längre period. Om du köper biljett i denna typ av automat måste den fysiska biljetten läggas synlig i fordonets vindruta.

Förhyrd parkering

I Solna finns drygt 4 000 parkeringsplatser för personbilar på stadens mark eller i stadens parkeringsgarage för långtidsuthyrning. De förhyrda parkeringsplatserna hyrs ut av Solna stad och intresseanmälan görs via stadens e-tjänst för förhyrd parkeringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du inte tillgång till en dator eller önskar hjälp är du välkommen att registrera ett konto och bekräfta din köplats på en av datorerna i stadshusets reception, Stadshusgången 2 i Solna Centrum.

Läs mer om förhyrd parkering

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad