Pendeltåg

Solna station ligger sju minuter från Stockholm city och fyra minuter från Odenplan med pendeltåget. Arbetet pågår även med planeringen av en ny pendeltågsstation i Huvudsta med Mälarbanans utbyggnad genom Solna.

Pendeltågen kopplar samman hela Stockholmsregionen från Södertälje/Gnesta och Nynäshamn i söder till Bålsta, Märsta och Uppsala samt Arlanda i norr.

Till och från Solna med pendeltåg

Idag finns två pendeltågsstationer i Solna: Solna station och Ulriksdal. Från Stockholm City (i anslutning till T-centralen) tar det sju minuter till Solna station med pendeltåget. Från Odenplan tar det fyra minuter. För besökare till Arenastaden och till exempel Mall of Scandinavia eller Friends Arena är pendeltåget oftast det bästa resalternativet.

Ny pendeltågsstation i Huvudsta

Ideskiss över ny pendeltågsstation i Huvudsta

Trafikverket och Solna stad har kommit överens om en ny pendeltågsstation i Huvudsta med Mälarbanans utbyggnad genom Solna. Samtidigt förläggs stora delar av järnvägen i tunnel, vilket bidrar till en mer sammanhållen stad och minskar störningarna från järnvägen.

Den nya pendeltågsstationen i Huvudsta.

Utveckling av området vid Solna station Visa Dölj

Solna stad har som långsiktigt mål att utveckla området runt Solna station till en attraktiv och trygg knutpunkt. Genom att överbrygga den fysiska barriär som utgörs av Ostkustbanan är ambitionen att länka samman stadsdelarna Hagalund och Arenastaden med Solna station. Samtidigt skapas en tydligare koppling till den nya tunnelbanestationen Arenastaden.

Utvecklingen av området vid Solna station.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad