Besök Solna

Solna erbjuder ett brett urval av inspirerande shopping, högklassiga restauranger, ett stort kulturutbud och intressant arkitektur. På den här sidan har vi samlat de populäraste besöksmålen i Solna.

I Solna finns mycket att se och uppleva. Här ger vi några tips på utflyktsmål inför ditt besök.

Besöksmål i Solna

Evenemang Visa Dölj

1. Friends Arena är Sveriges nationalarena och en av världens mest moderna multiarenor och ligger i Arenastaden i Solna. Här kan du ta del av en mängd olika evenemang. Friends Arena. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Shopping Visa Dölj

I Solna hittar du ett stort antal butiker i Solnas två köpcentrum där du kan fynda och hitta spännande produkter i en blandning av mode, sport, teknik och spännande matupplevelser.

2. Westfield Mall of Scandinavia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

3. Solna Centrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kultur Visa Dölj

4. Ulriksdals slottsteater Confidencen är Sveriges äldsta rokokoteater från 1753 och ger både föreställningar och guidade visningar. Rokokoteatern Confidencen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

5. Filmstaden i Råsunda eller Gamla Filmstaden är namnet på filmstudioanläggningarna i Råsunda, där en stor del av svensk film under första delen av 1900-talet producerades. I Filmstaden ryms idag en bio, café och restaurang. Filmstadens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

6. Fjärilshuset är ett naturmuseum, ett tropiskt paradis där fjärilar flyger fritt i den öppna utställningen och som ligger i Haga Trädgård i Hagaparken. Fjärilshuset/Haga Ocean Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

7. Hagaparken är en del av Kungliga nationalstadsparken. Här hittar du bland annat Haga Parkmuseum, Gustaf III:s paviljong, Haga slottsruin, Ekotemplet och Koppartälten.

8. I Mulle Mecks lekpark i Järvastaden finns både lekplats och café. Parken är tillgänglig för rörelsehindrade. Mulle Mecks lekpark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

9. Olle Olsson Hagalund. När det gamla Hagalund moderniserades bevarades flera gamla byggnader. Förutom konstnären Olle Olsson Hagalunds hem finns här Sadelmakare Öbergs hus, Villa Odin och den gamla färgaffären som idag inhyser ateljéer. Olle Olsson Hagalundmuséets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

10. Orangerimuseet. I Ulriksdals slottspark ligger ett orangeri som byggdes på 1600-talet. Kungligaslotten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

11. Överjärva gård är ett stadsekologiskt centrum i en kulturhistorisk miljö som är bebodd sedan 400-talet. Här finns café, naturskola, hantverksbodar och ett museum över statartiden. Överjärva gård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Natur Visa Dölj

12. Augustendal är en 4H-gård i Solna med levande djur och café, nära Ulvsundasjön och Huvudsta slott. Där får barn och ungdomar lära sig att ta hand om djuren på ett lärorikt och roligt sätt. Augustendals4H Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

13. Bockholmen, en del av Bergshamra, är en ö med skärgårdsidyll och forntida gravar som ingår i Kungliga nationalstadsparken. Här finns
vandringsstig och restaurang i den enda byggnaden på ön. Bockholmen.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

14. Brunnsvikens Trädgård & Café är en handelsträdgård med ett stort urval av växter och självplock och ett trivsamt café. Brunnsvikens trädgård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

15. Hagaparken - se under fliken Kultur.

16. Pampas Marina är en småbåtshamn intill Ulvsundasjön i Pampas. Här finns restaurang och fina promenadstråk vid vattnet.
Pampas Marina Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

17. Vid Råstasjön får du ta del av ett rikt fågelliv, motionsslinga, långfärdsskridskospår och mycket mer. Råstasjön

18. Tivoliparken är belägen på en landtunga som skjuter ut i norra delen av Brunnsviken i stadsdelen Bergshamra. Tivoliparken är en del av Nationalstadsparken. Nationalstadsparken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

19. Ulriksdals slottspark är ett vidsträckt område med en av landets praktfullaste barockträdgårdar. I Ulriksdals slottspark hittar du Ulriksdals Slott, rokokoteatern Confidencen, Ulriksdals Wärdshus, Slottscafé och Orangerimuseet. Kungligaslotten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Slott Visa Dölj

20. Gustav III:s paviljong är en av byggnaderna i Hagaparken och kallas ofta Hagas lilla slott. Kungligaslotten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

21. Haga slott i Hagaparken uppfördes 1802–1805 för Gustav IV Adolf. Sedan 2010 är slottet bostad för kronprinsessparet. Kungahuset.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

22. Karlbergs slott och Karlbergs slottspark ligger vid Karlbergssjön i Solna, öster om Pampas Marina.I 1600-talsslottet inryms i dag Militärhögskolan Karlberg.

23. Ulriksdals slott är beläget i Kungliga nationalstadsparken och uppfördes på 1600-talet. Slottsområdet innehåller flera intressanta besöksmål, bland annat Orangerimuséet, Slottsteatern Confidencen och Ulriksdals slottskapell. Kungligaslotten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad