Solna Vuxen­utbildning

Solna vuxenutbildning erbjuder dig som Solnabo och som önskar studera på komvux, ett stort utbud av utbildningar på ett flertal skolor. Är du ny i Sverige kan du läsa svenska på sfi. Solna vuxenutbildning ansvarar också för kommunens vuxenutbildning för dig som har inlärningssvårigheter, Särskild utbildning för vuxna (Särvux)

Information med anledning av coronaviruset

Vuxenutbildningen i Solna har från och med den 18 mars tillfälligt gått över till distansutbildning. Folkhälsomyndighetens rekommendationer om distansundervisning för komvux tas bort från den 15 juni. Detta gäller för sfi, grundläggande och gymnasiala utbildningar.
Elever inom vuxenutbildningen ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer för att minska smittspridningen. Det kan i vissa fall innebära att distansundervisning delvis fortfarande behövs. Till exempel kan man behöva fortsätta med distansundervisning när det är möjligt, som för teoretiska moment, men återuppta undervisningen på plats i lokalerna för praktiska moment.

Har du frågor om hur dina studier påverkas är du välkommen att kontakta Solna Vuxenutbildning. Studerar du redan ska du vända dig direkt till din skola där du studerar nu.
Vill du söka kurser för att börja studera är välkommen att göra en ansökan. Du söker kurser och utbildningar via webbplats https://vux.solna.se/student/länk till annan webbplats

Hjälp med studieplanering

För närvarande vägleder vi via telefon, och mejl. Du får hjälp med studieplanering av studie-och yrkesvägledare under våra drop-in tider.
Drop-in-tider via telefon hittar du på lite längre ned på den här sidan.

Träna svenska

Webbplatsen Hejsvenska är ett digitalt stöd för träning i svenska som andraspråk på sfi-nivå. Det är gratis och kan användas av alla, oavsett studiebakgrund eller datorvana.
Hejsvenska finns tillgänglig på webben och som gratis app att ladda ner till surfplattor och smarta telefoner. Passar dig som vill träna svenska på fritiden. Till webplatsen Hejsvenskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Till Solna stads sida över samlad information om Coronaviruset covid-19. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Med anledning av corona-viruset finns Vuxenutbildningen tillgänglig endast via telefon och mejl. Studerar du redan ska du vända dig direkt till den skola du studerar vid.
Under drop-in-tiderna, se tider nedan, kan du ringa till vårt Kontaktcenter på 08-746 10 00 som hjälper dig att få kontakt med vuxenutbildningen. Anmälan till nivåtest är stängd mellan 6 och 24 juli.

OBS! Drop-in-tiderna för besök kan komma att ändras fortsättningsvis beroende på hur situationen kring corona-viruset utvecklas.

Öppettider drop-in - inställt för besök, endast telefonrådgivning

Sommar 2020

22 juni-17 juli

Tisdag kl. 13.00 -15.00
Fredag kl. 9.00-11.00

20 juli-7 augusti

Stängt

10 augusti och framåt

Tisdag kl. 13.00 -15.00
Onsdag kl. 16.00-18.00
Fredag kl. 9.00-11.00

Här får du hjälp med

  • Studieplanering och studievägledning, frågor om behörighet och slutbetyg/gymnasieexamen
  • Ansökan av grundläggande och gymnasiala kurser
  • Anmälan sfi
  • Antagningsbesked och betygsbeställningar

Du är alltid välkommen under stadens kontaktcenters öppettider med dina frågor eller få hjälp med ansökan av komvux och anmälan till sfi.
Kontaktcenter nås på 08-746 10 00 eller via kontaktformulär.
Vid skriftlig kontakt, uppge alltid personnummer för den person som ärendet handlar om.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad