Solna Vuxen­utbildning

Solna vuxenutbildning erbjuder dig som Solnabo och som önskar studera på komvux, ett stort utbud av utbildningar på ett flertal skolor. Är du ny i Sverige kan du läsa svenska på sfi. Solna vuxenutbildning ansvarar också för kommunens vuxenutbildning för dig som har inlärningssvårigheter, Särskild utbildning för vuxna (Särvux).

Information med anledning av coronaviruset

Elever inom vuxenutbildningen ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer för att minska smittspridningen.

Klassrumsundervisning från och med den 11 oktober 2021

Folkhälsomyndighetens besked den 28 maj innebär att undervisning inom vuxenutbildningen från och med den 1 juni återigen kan bedrivas i klassrum. För de elever som ska läsa en utbildning med start 11 oktober och som har valt klassrumsundervisning som studieform kommer undervisningen att ske i klassrum.

Nationella prov genomförs som vanligt

Nationella prov ska enligt skolverket genomföras som vanligt från och med den 1 juli 2021. Nationella prov får inte genomföras på distans utan görs på plats i skolans lokaler, oavsett om du har valt distans eller klassrum som studieform. Nationella prov är obligatoriska.

Träna svenska

Webbplatsen Hejsvenska är ett digitalt stöd för träning i svenska som andraspråk på sfi-nivå. Det är gratis och kan användas av alla, oavsett studiebakgrund eller datorvana.

Hejsvenska finns tillgänglig på webben och som gratis app att ladda ner till surfplattor och smarta telefoner. Passar dig som vill träna svenska på fritiden.

Webplatsen Hejsvenska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Solna stads sida över samlad information om Coronaviruset covid-19. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta Solna vuxenutbildning

Solna stads kontaktcenter svarar på frågor om Solnas kommunala vuxenutbildning (Komvux). Kontaktcenter hjälper dig också om du behöver boka tid med en studie-och yrkesvägledare. Det är viktigt att du beskriver ditt ärende så att vi kan guida dig till rätt typ av hjälp. Om din fråga skickas vidare till vuxenutbildningen kommer du bli kontaktad av personal från vuxenutbildningen via mejl eller telefon.
Kontaktcenter nås på 08-746 10 00 eller via kontaktformulär. Vid skriftlig kontakt, uppge alltid personnummer för den person som ärendet handlar om. Kontaktformuläret hittar du här.

OBS! Drop-in för besök till Solna vuxenutbildning är stängd tills vidare.

Dina studier

Har du frågor om dina studier är du välkommen att kontakta Solna Vuxenutbildning. Studerar du redan ska du vända dig direkt till din skola där du studerar nu. Vill du söka kurser för att börja studera är du välkommen att göra en ansökan. Du söker kurser och utbildningar via webbplats https://vux.solna.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad