Söka stipendium

Solna stad delar varje år ut kulturstipendier i tre ålderskategorier och Krausstipendiet för unga klassiska musiker.

Solna har delat ut stipendier på kulturområdet sedan 1960-talet. Stipendiernas utformning har ändrats i flera omgångar sedan starten. De nuvarande kriterierna gäller sedan 2019. Kultur- och fritidsnämnden beslutar vilka som mottar stipendierna.

Kulturstipendier

Solna stads kulturstipendium delas ut för uppmuntra och stödja kulturellt verksamma personer inom staden. Stipendiet är riktat till personer som är bosatta eller verksamma i Solna och som är aktiva inom konstnärliga områden såsom konst, musik, sång, litteratur, teater, dans, foto, konsthantverk samt kulturmiljö- eller hembygdsvård.

Solna stads kulturstipendium delas ut i samband med nationaldagsfirandet i Hagaparken, och är uppdelat i tre ålderskategorier:

  • Barn 8-15 år (5 000 kr)
  • Ungdom 16-21 år (15 000 kr)
  • Vuxna över 21 år (20 000 kr)

Du kan föreslå dig själv, en enskild person eller en grupp. Om sökande är en grupp ska gruppens samtliga deltagare vara behöriga till stipendiet.

Ansökningar och nomineringar kan lämnas in året runt. 1 mars är sista datum för att ansöka eller nominera till 2020 års stipendier.

Fullständiga regler och kriterier för kulturstipendiet finns i ansökningsformuläret.

Sök eller nominera till Solna stads kulturstipendium 2020länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Krausstipendiet

Solna stads Krausstipendium delas ut för att stödja och uppmuntra unga talanger mellan 16-21 år inom klassisk musik till minne av Joseph Martin Kraus (1756-1792) musikaliska livsgärning.

Krausstipendiet kan sökas av boende i Stockholms län.

Juryarbetet och övrig samordning av stipendierna sker genom kultur- och fritidsförvaltningen på uppdrag av kultur- och fritidsnämnden.

Du kan föreslå dig själv, en enskild person eller en grupp. Om sökande är en grupp ska gruppens samtliga deltagare vara behöriga till stipendiet.

Ansökningar och nomineringar kan lämnas in året runt. 1 mars är sista datum för att ansöka eller nominera till 2020 års stipendium.

Sök eller nominera till Solna stads Krausstipendium 2020länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad