Kullens förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Anders Lundströms gata 26, 169 71 Solna
Kommunal
Visa karta

Kullens förskola

Kullens förskola ligger i Frösunda med närhet till naturområden så som Norra Hagaparken. På gångavstånd finns möjlighet att använda sig av buss och pendeltåg för vidare resa till eller från sitt arbete.

Om oss

Vår förskola består av tre barngrupper: Gul där våra yngsta barn går, Röd där mellanbarnen går och Blå där de äldsta barnen går. Vi har två stora gårdar som inbjuder till kreativ lek och utforskande. Vår lunch kommer från Bergshamraskolan som lagar god och varierad mat från grunden.

Leken, lärandet och undervisningen planeras utifrån barnens egna intressen och erfarenheter. Vårt mål är att få trygga, harmoniska barngrupper genom att stärka det enskilda barnets utveckling, empati och medkänsla i det sociala samspelet mellan barn och barn, barn och vuxna.

Barnens utveckling dokumenteras på olika sätt för att få syn på lärprocesser och för att kunna utveckla det pedagogiska arbetet. Vi utgår från traditionell förskolepedagogik och följer förskolans läroplan och andra styrdokument. Vi har organiserat verksamheten så att alla barn har möjlighet att delta i olika projekt. På vårterminen bjuds vårdnadshavare in till vernissage där barnens arbete under läsåret visas av stolta barn och engagerade pedagoger.

För oss är det viktigt att barnen växer upp och blir trygga, självständiga medborgare som kan stå upp för sig själva, kunna sätta sig in i andra människors situation samt har förståelse för möjligheten att påverka sin egen utbildning.

Genom ett demokratiskt arbetssätt ökar vi möjligheterna för barnen att kommunicera med varandra och undersöka tillsammans. Pedagoger hjälper bland annat barnen med diskussioner och argumentation, därigenom ges barnen möjlighet att utveckla ett utforskande förhållningssätt och att fördjupa sig i projekt. Vi vill att barn ska ha tilltro till att deras egna teorier är intressanta.

Visning av Kullens förskola

  • 24 september klockan 09.15 – 09.45
  • 20 november klockan 09.15 – 09.45

Välkommen!

Kontaktinformation

Kullens förskola

Rektor

Åsa Graveleij
asa.graveleij@solna.se

Biträdande rektor

Karin Karlsson
karin.karlsson@solna.se

08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Barngrupper

Gul
08-746 11 94

Röd
08-746 11 95

Blå
08-746 11 96

Karta

Senast uppdaterad