Söka gymnasium

Här hittar du information om hur du hittar, jämför och söker gymnasieskola. I Solna finns 11 gymnasieskolor, 1 kommunal och 10 fristående. Gymnasieskolan ger allmän behörighet att söka till universitet och högskola samt grundläggande kunskaper för yrkes- och samhällsliv och vidare studier.

Till gymnasieutbildningen räknas gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Gymnasieskolan är frivillig. Du kan börja i gymnasiet till och med det första kalenderhalvåret det år du fyller 20 år.

Gymnasieskolan består av:

  • Nationella program
  • Introduktionsprogram

Utöver det finns några program som avviker från de nationella programmen eller de nationella inriktningarna såsom:

  • Särskilda varianter
  • Spetsutbildningar
  • Idrottsutbildningar
  • Riksrekryterande utbildning

Ansök till gymnasiet

Du ansöker till gymnasiet via Gymnasieantagningen STORSTHLM. Webbadressen är gymnasieantagningen.storsthlm.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finner du också information om hur ansökningen och antagningen går till. Gymnasieantagningen hanterar både länets kommunala och fristående gymnasieskolor. Det är till Gymnasieantagningen du ska vända dig om du har frågor om din gymnasieansökan.

Gymnasiemässa

Gymnasiemässan riktar sig till elever i åk 9 i Stockholms län och arrangeras varje år på Stockholmsmässan i Älvsjö. Där ges föräldrar och elever chansen att tillsammans träffa representanter från skolor och olika informationskällor/stödfunktioner för att diskutera gymnasievalet.

Läs mer på Gymnasiemässan i Älvsjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunal gymnasieskola i Solna

Solna gymnasium erbjuder 8 olika nationella program och inriktningar samt nationell idrottsutbildning (NIU) i basket, fotboll, fäktning, innebandy, ishockey, konståkning, simning och volleyboll.

Besök Solna gymnasiums webbplats

Fristående gymnasieskolor i Solna

Fristående gymnasium har en annan huvudman än kommunen och är öppen för alla elever.


Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad