Grupp­bostäder

Gruppbostad är bostad med gemensamhetsutrymmen och där service och vård kan ges alla tider på dygnet. Denna boendeform passar personer som har en funktionsnedsättning som medför omfattande tillsyns- och omvårdnadsbehov. På gruppbostaden finns det tillgång till personal hela dygnet.

Algatan 5 Visa Dölj

Algatan 5 ligger med närhet till buss och tunnelbane-kommunikation. Algatan drivs på entreprenad av Nytida.

Målgrupp

Personer som i vuxen ålder har fått en hjärnskada vilket medfört bestående funktionsnedsättning.

Kontakt

Webbplats Algatan 5länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Andersvägens gruppbostad Visa Dölj

Andersvägens gruppbostad ligger beläget i en bostadsrättsförening i Hagalund, mindre än 5 minuters gångavstånd till Hagaparken. Andersvägen drivs på entreprenad av Frösunda Omsorg.

Målgrupp

Andersvägen vänder sig till personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som kan behöva mer eller mindre stöd vid vardagliga situationer.

Kontakt

Webbplats Andersvägenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gränsgatan 28-30 Visa Dölj

Gruppboendet Gränsgatan 28-30 drivs av Gemensamma Krafter genom LOV i Solna stad. Boendet är beläget i en äldre del av Solna, placerat mot två mindre relativt lugna gator utöver innergården. Gruppboendet har en gemensam uteplats på gården som nås från det gemensamma köket. Bostäderna är placerade så att tre lägenheter ligger på var sin sida om personal- och gemensamhetsytor.

Gruppboendet ligger söder om Filmstaden med närhet till all tänkbar service. Strax utanför finns busstationerna Tuletorget och Bokvägen. Närmaste tunnelbana är Näckrosen.

Målgrupp

Vuxna som beviljats insatsen bostad med särskild service för vuxna enligt LSS.

Kontakt

E-post: anita.johansson@gemensammakrafter.se
Webbplats Gränsgatan 28-30länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besöksadress

Gränsgatan 28-30
169 36 Solna

Hagalundsgatan 17 Visa Dölj

Hagalundsgatan 17 drivs av Solna Stads egen regi Humaniora vård och omsorg. Boendet ligger i Hagalund och har en härlig altan i anslutning till gemensamhetslokalerna. Bostäderna ligger nära Hagalunds centrum med affär och med närhet till kommunikation med pendeltåg och bussar.

Målgrupp

Vuxna som beviljats insatsen boende med särskild service till vuxna enligt LSS.

Kontakt

Webbplats Hagalundsgatan 17

Jungfrudansen 19B Visa Dölj

Jungfrudansen 19B arbetar hälsofrämjande och för oss innefattar det hela individen med kropp, sinne och själ. Vi vill att de boende på Jungfrudansen ska känna stimulans, glädje och trygghet i sin vardag. Jungfrudansen drivs på entreprenad av Mango Omsorg.

Kontakt

Webbplats Jungfrudansen 19Blänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Neptunistigen gruppbostad Visa Dölj

Neptunistigen gruppbostad ligger i Hässelby och har fyra platser. Verksamheten ligger i villabebyggelse med närhet till Mälaren och ett litet centrum. Verksamheten drivs av Nytida.

Målgrupp

Neptunistigen vänder sig till vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

Kontakt

Webbplats Neptunistigen gruppbostadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nybodagatan 16 Visa Dölj

Humaniora vård och omsorg driver gruppbostaden Nybodagatan 16. Genom glädje och trivsel vill vi skapa högsta livskvalitet för våra hyresgäster. Delaktighet, inflytande och respekt ska löpa som en röd tråd genom hela verksamheten.

Målgrupp

Nybodagatan vänder sig till personer med måttlig till grav funktionsnedsättning och/eller autism och autismliknande tillstånd.

Kontakt

Webbplats Nybodagatan 16

Parkvägen 4C Visa Dölj

Parkvägen 4C är en gruppbostad som drivs i egen regi av Humaniora omsorg. Gruppbostaden är belägen centralt i Solna med närhet till tunnelbana, bussar och tvärbana.

Målgrupp

Andersvägen vänder sig till personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som kan behöva mer eller mindre stöd vid vardagliga situationer.

Kontakt

Webbplats Parkvägen 4C

Riddersvik gruppbostad Visa Dölj

Riddesvik gruppbostad ligger i Hässelby och har fyra platser. Verksamheten ligger i villabebyggelse med närhet till Mälaren och ett litet centrum. Verksamheten drivs av Nytida.

Målgrupp

Riddersvik vänder sig till vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

Kontakt

Webbplats Riddersvik gruppbostadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Spårvägen 6 Visa Dölj

På Spårvägen arbetar vi med att de som bor hos oss skall känna en delaktighet och ha inflytande över sin egen vardag, de skall känna att de har tillgång till allt vad omvärlden kan erbjuda. Spårvägen drivs på entreprenad av Nytida.

Målgrupp

Gruppbostaden riktar sig till vuxna personer som har en funktionsnedsättning med behov av särskilt stöd och service.

Kontakt

Nytidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Spårvägen 12 Visa Dölj

Spårvägen 12 erbjuder en trygg och hemlik miljö med personal tillgänglig dygnet runt och drivs på entreprenad av Mango Omsorg. Gruppbostaden består av fyra lägenheter och en satellitlägenhet.

Målgrupp

Spårvägen vänder sig till personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som kan behöva mer eller mindre stöd vid vardagliga situationer.

Kontakt

Webbplats Spårvägen 12länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Storgatan 50 Visa Dölj

Storgatan 50 är beläget i ett större bostadshus med närhet till Huvudsta centrum, tunnelbana, parker och fina promenadstråk. Storgatan drivs på entreprenad av Waxö.

Målgrupp

Personer med stort stödbehov som har beviljad insats enligt LSS 1:1 och 9:9.

Kontakt

Webbplats Storgatan 50länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Västra vägen 5 Visa Dölj

Västra vägens gruppbostad ligger i centrala Solna. Verksamheten ligger i ett flerfamiljshus med fem minuters promenadväg från Solna centrum. Verksamheten drivs av Patia.

Målgrupp

Västra vägens gruppbostad vänder sig till vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

Kontakt

Webbplats patia.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad