Rudvikens förskola, entrén.
Solgatan 24, 169 60 Solna
Kommunal
Visa karta

Rudvikens förskola

Vår förskola ligger i området nedanför Hagalund. Här har vi närhet till Solna bibliotek, kulturskolan och flera naturområden och parker som Hagaparken, Hagalundsparken och Skytteholmsparken. På gångavstånd finns möjlighet att använda sig av buss, tvärbana och tunnelbana för vidare resa till eller från sitt arbete.

Om oss

Förskolan består av fyra barngrupper: Gul och Blå där våra yngsta barn går, och Röd och Grön där våra äldsta barn går. Utöver vår gård utforskar vi dagligen vårt närområde. Hos oss utmanas våra smaklökar av vår kock som både bakar och lagar mat från grunden.

Leken, lärandet och undervisningen planeras utifrån barnens egna intressen och erfarenheter. Vårt mål är att få trygga, harmoniska barngrupper genom att stärka det enskilda barnets utveckling, empati och medkänsla i det sociala samspelet mellan barn och barn, barn och vuxna.

Barnens utveckling dokumenteras på olika sätt för att få syn på lärprocesser och för att kunna utveckla det pedagogiska arbetet. Vi utgår från traditionell förskolepedagogik och följer förskolans läroplan och andra styrdokument. Vi har organiserat verksamheten så att alla barn har möjlighet att delta i olika projekt. På vårterminen bjuds vårdnadshavare in till vernissage där barnens arbete under läsåret visas av stolta barn och engagerade pedagoger.

För oss är det viktigt att barnen växer upp och blir trygga, självständiga medborgare som kan stå upp för sig själva, kunna sätta sig in i andra människors situation samt har förståelse för möjligheten att påverka sin egen utbildning.

Genom ett demokratiskt arbetssätt ökar vi möjligheterna för barnen att kommunicera med varandra och undersöka tillsammans. Pedagoger hjälper bland annat barnen med diskussioner och argumentation, därigenom ges barnen möjlighet att utveckla ett utforskande förhållningssätt och att fördjupa sig i projekt. Vi vill att barn ska ha tilltro till att deras egna teorier är intressanta.

Rudvikens förskola på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Visning av Rudvikens förskola

  • 6 september klockan 09.30 – 10.00
  • 15 november klockan 09.30 – 10.00

Välkommen!

Kontaktinformation

Rudvikens förskola

Rektor

Åsa Graveleij
asa.graveleij@solna.se

Biträdande rektor

Karin Karlsson
karin.karlsson@solna.se

08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Barngrupper

Gröna
072-583 14 83

Röda
072-583 14 84

Blå
072-583 14 85

Gula
072-583 14 86

Karta

Senast uppdaterad