Thors förskola, utegården med lekställningar.
Hagalundsgatan 49, 169 60 Solna
Kommunal
Visa karta

Thors förskola

Vår förskola ligger i Hagalund på gränsen till Haga Norra. Här har vi närhet till naturområden och parker som Hagaparken, Hagalundsparken. På gångavstånd finns möjlighet att använda sig av buss, tvärbana, tunnelbana och pendeltåg för vidare resa till eller från sitt arbete.

Om oss

Förskolan består av sex barngrupper: Myran och Nyckelpigan för våra yngsta barn, Ormen och Tigern för våra mellanbarn, Fjärilen för de äldsta barnen och i vår svensk-finska grupp Haren går barn mellan 1-5 år. Den tvåspråkiga verksamheten på Haren vänder sig företrädesvis till barn folkbokförda i Solna. Hos oss utmanas våra smaklökar av vår kock som både bakar och lagar mat från grunden.

Leken, lärandet och undervisningen planeras utifrån barnens egna intressen och erfarenheter. Vårt mål är att få trygga, harmoniska barngrupper genom att stärka det enskilda barnets utveckling, empati och medkänsla i det sociala samspelet mellan barn och barn, barn och vuxna.

Barnens utveckling dokumenteras på olika sätt för att få syn på lärprocesser och för att kunna utveckla det pedagogiska arbetet. Vi utgår från traditionell förskolepedagogik och följer förskolans läroplan och andra styrdokument. Vi har organiserat verksamheten så att alla barn har möjlighet att delta i olika projekt. På vårterminen bjuds vårdnadshavare in till vernissage där barnens arbete under läsåret visas av stolta barn och engagerade pedagoger.

För oss är det viktigt att barnen växer upp och blir trygga, självständiga medborgare som kan stå upp för sig själva, kunna sätta sig in i andra människors situation samt har förståelse för möjligheten att påverka sin egen utbildning.

Genom ett demokratiskt arbetssätt ökar vi möjligheterna för barnen att kommunicera med varandra och undersöka tillsammans. Pedagoger hjälper bland annat barnen med diskussioner och argumentation, därigenom ges barnen möjlighet att utveckla ett utforskande förhållningssätt och att fördjupa sig i projekt. Vi vill att barn ska ha tilltro till att deras egna teorier är intressanta.

Thors förskola på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Visning av Thors förskola

  • 25 september klockan 09.15 – 09.45
  • 27 november klockan 09.15 – 09.45

Välkommen!

Kontaktinformation

Thors förskola

Rektor

Åsa Graveleij
asa.graveleij@solna.se

Biträdande rektor

Sofie Winqvist
sofie.winqvist@solna.se

08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Barngrupper

Fjärilen
072-583 16 12

Haren
072-583 16 15

Myran
072-583 16 13

Nyckelpigan
072-583 16 14

Ormen
072-583 16 20

Tigern
072-583 16 19

Karta

Senast uppdaterad