Stöd till brotts­utsatta ungdomar

Du som är ungdom och utsatt för brott har rätt till stöd. Ibland kan det vara svårt att veta om det som har hänt är ett brott eller inte. Om det känns dåligt har du rätt att få hjälp även om det som har hänt inte är ett brott.

Hit kan du vända dig

Stödcentrum för unga brottsutsatta, Nordväst

Stödcentrum för unga brottsutsatta, Nordväst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vänder sig till dig mellan 10-21 år som blivit utsatt för eller är vittne till exempelvis personrån, olaga hot och sexualbrott. Verksamheten erbjuder dig stödsamtal som hjälp att bearbeta brottshändelsen och hantera de reaktioner som man kan få efteråt. De erbjuder även praktisk hjälp i form av stöd i kontakten med polis, åklagare och försäkringsbolag. Stödcentrum genomför även medling mellan brottsutsatta och förövare.

Jagvillveta.se

Webbplatsen jagvillveta.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vänder sig till barn och unga. Där kan du hitta information om vad som är brottsligt, hur det kan kännas för dig som varit med om brott och om var du kan få hjälp. Här får du också veta vad som händer om du anmäler eller om det blir rättegång.

Barnahus

Barnahus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. arbetar med barn upp till 18 år som misstänks varit utsatta för brott i nära relationer. Verksamheten är anpassad för barn och ungdomar när det gäller lokaler och även att alla berörda myndigheter finns på plats för att man som barn eller ungdom inte ska behöva upprepa sin berättelse för flera. På Barnahus finns läkare, polis, åklagare, socialsekreterare och psykolog. Barnahus erbjuder även krisstöd och kommer att kunna erbjuda behandling till familjer där barnet varit utsatt för våld.

Origo - Resurscentrum mot hedersrelaterat förtryck och våld

Origo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. stödjer flickor/unga kvinnor och pojkar/unga män i åldrarna 13 till 26 år som bor i Stockholms län och utsätts för hedersrelaterat förtryck och våld.

UMO – ungdomsmottagning på nätet

ungdomsmottagningen på nätet, UMO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., och 1177 Vårdguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns mer information om brott, våld och kränkningar, kränkningar på nätet samt sexuella övergrepp.

Brottsofferjouren för barn och unga

brottsofferjourens hemsida för unga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du få stöd och hjälp.

Barnens rätt i samhället, BRIS

BRIS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. svarar vuxna människor som är vana att hjälpa barn och ungdomar som har det jobbigt. De som arbetar på BRIS har tystnadsplikt så du behöver inte berätta vem du är. BRIS betalar samtalet och det syns inte på telefonräkningen att du har ringt dit.

Kontakta oss

Kontakta oss

Barn- och ungdomsenhetens mottagningsgrupp

Telefontid måndag-torsdag 8.30-16.00 fredag 8.30-15.00. Lunchstängt 12.00-13.00.

Englundavägen 13, 2 tr (Solna Business Park)

08-746 34 24

Om du har ett akut ärende som inte kan vänta tills den ordinarie socialtjänsten öppnar kan du vända dig till Socialjouren Nordväst. Läs mer under journummer

Senast uppdaterad