Solna - för Sveriges bästa företagsklimat

Solna har ett centralt läge i Stockholmsregionen - inte bara på kartan, utan också ekonomiskt när det handlar om näringsliv, arbetsmarknad och utbudet för besökare. På den här sidan får du information om företagsstaden Solna.

Närheten till kunskap, växande marknader och moderna lokaler i en attraktiv kollektivtrafiknära stadsmiljö är några skäl till varför företag väljer att etablera sig Solna. Solna är den kommun i Sverige där förutsättningarna för att starta och driva företag är bäst enligt Svenskt Näringslivs ranking Företagsklimatet. Solna har vunnit rankingen tolv år i rad och staden bedriver ett ständigt förbättringsarbete för att säkerställa att den positiva utvecklingen fortsätter. Läs mer om företagsklimat på Svenskt Näringsliv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spännande och växande näringsliv

Solna är en stor och växande företagsstad med ett diversifierat och dynamiskt näringsliv med över 10 000 företag och 90 000 arbetsplatser. Här finns stora multinationella företag till mindre start-up-företag inom kunskapsintensiva branscher som ICT, finan s och försäkring, bygg, livsmedel och företagstjänster.

Life science

Med tyngdpunkt i området runt Karolinska Institutet och Nya Karolinska Universitetssjukhuset, i stadsdelen Hagastaden, finns Sveriges största koncentration av världsledande forskning och företagande inom Life Science.

Life science i världsklass

Besöksnäring

Solna är en starkt växande besöksstad med Friends Arena, Sveriges nationalarena för fotboll, och Mall of Scandinavia, Skandinaviens största köpcentrum, som främsta besöksdragare. Dessa tillsammans med unika natur- och kulturvärden som nationalstadsparken Hagaparken och flera kungliga slott har gjort att Solna idag är Sveriges femte största hotellstad.

Stadens växande besöksnäring

Bra läge i växande region

Solna ligger i centrum av Stockholmsregionen med närhet till två flygplatser och omfattande tillgång till regionaltåg, pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och bussar.

Solnas roll i Stockholmsregionen Visa Dölj

Solna är en viktig aktör i den expansiva storstadsregionen Stockholm. Samarbetet och relationerna med våra grannkommuner är en framgångsfaktor för Solnas utveckling.

Solna stad är partner i Stockholm Business Alliance. Partnerskapet består av 55 kommuner i åtta län där fokus ligger på att koordinera arbetet inom investeringsfrämjande, marknadsföring och utveckling av näringslivsservice. Genom att lyfta regionens samlade fördelar och verka genom gemensam internationell marknadsföring skapas bättre förutsättningar för att locka investerare och nya etableringar. Partnerskapets gemensamma vision är att långsiktigt behålla positionen som norra Europas ledande tillväxtregion där Solna är en viktig del. Det gemensamma varumärket är "Stockholm –The Capital of Scandinavia". På Stockholm Business Alliance Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Invest in Stockholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du mer information.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad