Ansök om stöd vid beroende eller kriminell livsstil

Du som bor i Solna, är över 20 år och har ett beroende av alkohol, substanser och/eller spel kan ansöka om stöd hos Vuxenenheten. Du kan också söka stöd för att komma ur en kriminell livsstil.

För att ha rätt till bistånd enligt Socialtjänstlagen ska du ha behov som inte kan tillgodoses på annat sätt. Insatserna är frivilliga och det är endast du själv eller din ställföreträdare som kan ansöka om stöd.

Hur du ansöker

Du kan ansöka om stöd hos Vuxenenheten genom att fylla i en ansökningsblankett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och skicka in den till adressen nedan.

Adress:

Vuxenenheten
Socialförvaltningen
Englundavägen 13, 2 tr
171 86 Solna

Det går också bra att ansöka om stöd genom att ringa till Vuxenenheten på telefon 08-746 11 78. Telefontiderna är vardagar 9:00-16:00. Lunchstängt 12:00-13:00.

Vad händer sen?

När du har skickat in din ansökan kommer en socialsekreterare att kontakta dig för att boka tid för utredningssamtal. Det är socialsekreteraren som utreder, bedömer samt fattar beslut om hjälp och stöd enligt socialtjänstlagen. Om du inte är nöjd med ditt beslut har du rätt att överklaga det.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad