Sexuella övergrepp

Om du behöver akut hjälp eller känner dig hotad ska du alltid ringa till Polisen på 112. Du som är ungdom mellan 13-20 kan vända dig till ungdomsmottagningen. Du kan även ta kontakt med barn- och ungdomsenhetens mottagningsgrupp för rådgivning.

Hit kan du vända dig

I Solna kan du som är utsatt för sexuella övergrepp vända dig till både ungdomsmottagningen och barn- och ungdomsenhetens mottagningsgrupp.

Stödcentrum för unga brottsutsatta, Nordväst

Stödcentrum för unga brottsutsatta, Nordväst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vänder sig till dig mellan 10-21 år som blivit utsatt för eller är vittne till exempelvis personrån, olaga hot och sexualbrott. Verksamheten erbjuder dig stödsamtal som hjälp att bearbeta brottshändelsen och hantera de reaktioner som man kan få efteråt. De erbjuder även praktisk hjälp i form av stöd i kontakten med polis, åklagare och försäkringsbolag. Stödcentrum genomför även medling mellan brottsutsatta och förövare.

UMO – ungdomsmottagning på nätet

På ungdomsmottagningen på nätet, UMO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., finns mer information om sexuella övergrepp.

BUP Traumaenhet

BUP Traumaenhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder behandling för barn och unga med allvarliga traumatiska symtom som till exempel kan bero på våld, övergrepp eller att de har upplevt en katastrof.

För att underlätta för föräldrar och andra vuxna har Rädda Barnen tagit fram handboken "Stopp! Min kropp!" med tips och råd om hur man kan börja prata med barn i olika åldrar om detta. Ladda ned handboken Stopp! Min kropp! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Kontakta oss

Barn- och ungdomsenhetens mottagningsgrupp

Telefontid måndag-torsdag 8.30-16.00 fredag 8.30-15.00. Lunchstängt 12.00-13.00.

Englundavägen 13, 2 tr (Solna Business Park)

08-746 34 24

Om du har ett akut ärende som inte kan vänta tills den ordinarie socialtjänsten öppnar kan du vända dig till Socialjouren Nordväst. Läs mer under journummer

Senast uppdaterad