Klöverns förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Klövervägen 2, 169 59 Solna & Sjövägen 2, 169 55 Solna
Kommunal
Visa karta

Lyckoklöverns förskola

Vår förskola ligger centralt i Vasalund. Här har vi närhet till Solna bibliotek samt naturområden och parker som Hagaparken och Hagalundsparken. På gångavstånd finns möjlighet att använda sig av buss, tvärbana, tunnelbana och pendeltåg för vidare resa till eller från sitt arbete.

Om oss

Lyckoklöverns förskola består av sex barngrupper: Grodan, Blåsippan och Vitsippan där våra yngre barn går, Hammarhajen och Ekorren för våra äldre barn och Snigeln som är en grupp med blandade åldrar. Vi har fyra stora och rymliga gårdar som inbjuder till kreativ lek och utforskande. Vår lunch kommer från Råsunda skola som lagar god och varierad mat från grunden.

Leken, lärandet och undervisningen planeras utifrån barnens egna intressen och erfarenheter. Vårt mål är att få trygga, harmoniska barngrupper genom att stärka det enskilda barnets utveckling, empati och medkänsla i det sociala samspelet mellan barn och barn, barn och vuxna.

Barnens utveckling dokumenteras på olika sätt för att få syn på lärprocesser och för att kunna utveckla det pedagogiska arbetet. Vi utgår från traditionell förskolepedagogik och följer förskolans läroplan och andra styrdokument. Vi har organiserat verksamheten så att alla barn har möjlighet att delta i olika projekt. På vårterminen bjuds vårdnadshavare in till vernissage där barnens arbete under läsåret visas av stolta barn och engagerade pedagoger.

För oss är det viktigt att barnen växer upp och blir trygga, självständiga medborgare som kan stå upp för sig själva, kunna sätta sig in i andra människors situation samt har förståelse för möjligheten att påverka sin egen utbildning.

Genom ett demokratiskt arbetssätt ökar vi möjligheterna för barnen att kommunicera med varandra och undersöka tillsammans. Pedagoger hjälper bland annat barnen med diskussioner och argumentation, därigenom ges barnen möjlighet att utveckla ett utforskande förhållningssätt och att fördjupa sig i projekt. Vi vill att barn ska ha tilltro till att deras egna teorier är intressanta.

Förändringar 2023 och 2024

Från och med höstterminen 2023 bedrivs verksamheten i begränsade delar av lokalerna med anledning av tunnelbanebyggnation i området.

Visning av Lyckoklöverns förskola

  • Tisdag 6 februari klockan 09.15
  • Måndag 15 april klockan 09.15

Välkommen!

Kontaktinformation

Lyckoklöverns förskola

Rektor

Åsa Graveleij
asa.graveleij@solna.se

Biträdande rektor

Beatrice Lunnelie
beatrice.lunnelie@solna.se

08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Barngrupper

Ekorren
072-583 18 85

Hammarhajen
072-583 18 88

Grodan
072 583 18 86

Vitsippan
072-583 18 89

Blåsippan
072-583 18 84

Snigeln
072-583 18 87

Karta

Senast uppdaterad