Åka skrid­skor

Det finns två sjöisar i Solna där man kan åka skridskor när isen är tillräck­ligt tjock. Det är den oftast mellan januari och mars. Det finns också flera konst­frusna isbanor med speciella tider för allmän­hetens åkning.

Sjöisar i Solna

Om det är tillräckligt kallt brukar det ligga is på Råstasjön och Brunnsviken från januari till mars. Solna stad mäter isens tjocklek regelbundet under samma period. Resultatet redovisas på den här sidan. Staden plogar isarna inför helgerna om isen är tillräckligt tjock för att bära plogmaskinerna.

Brunnsviken - istjocklek och plogning. Uppdaterad 1/3. Visa Dölj

Mätning och plogning av Brunnsvikens is är avslutad för säsongen då iskvaliteten bedöms för osäker. Vi rekommenderar inte att man går ut på isen.

Råstasjön - istjocklek och plogning. Uppdaterad 1/3. Visa Dölj

Säsongen 2020-2021 är avslutad avseende mätning och plogning av sjöisarna. Vi rekommenderar inte att man går ut på isen.

Säkerhet på isen Visa Dölj

Stadens mätningar av istjocklek är ingen garanti för att isen är ofarlig. Du ger dig alltid ut på isen på egen risk. Vi rekommen­derar alla att lära sig hur man und­viker farorna med sjöisar.

Om säkerhet på isen på Sjöräddnings­sällskapets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Issäkerhet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om säkerhet på isen på Frilufts­främjandets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Allmänhetens åkning

Det finns flera konstfrusna isbanor i Solna:

  • Ulriksdals IP (tre ishallar)
  • Bergshamra IP (bandyplan)
  • Familjeisbanan på Huvudsta­fältet (öppen isbana utan sarger)
  • Järvastadens isbana (öppen isbana utan sarger)

Bergshamra IP och Ulriksdals IP används mest av föreningar för träningar och matcher, men det finns också speciella tider för allmänhetens åkning.

Familjeisbanan i Huvudsta har is när det är tillräckligt kallt ute, oftast från januari till mars. Den är bara till för allmänheten och kan inte bokas.

Järvastadens isbana vid Mulle Meckparken drivs av Järvastaden AB. Se Järvastadens webbplats för information om Järvastadens isbana. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Allmänhetens åkning på Bergshamra IP Visa Dölj

Allmänhetens åkning på Bergshamra IP är avslutad för säsongen.

Allmänhetens åkning på Ulriksdals IP Visa Dölj

Vintersäsongen 2020-2021 är allmänhetens åkning på Ulriksdals IP inställd. Beslutet har tagits för att minska risken för trängsel och smittspridning i ishallarna.


Kontakta oss

Senast uppdaterad