Solna simhall

I Solna simhall hittar du tio simbanor, en undervisningsbassäng, en flexibel multibassäng och en barnbassäng.

Fotografer: Casper Hedberg, Rickard Oxfält

Simhallen ligger vid Ulriksdals idrottsplats i Ritorp, i anslutning till ishallarna vid Kolonnvägen och ett stenkast från Arenastaden.

Vad finns i hallen?

De tio simbanorna ryms i en stor 25-metersbassäng och är anpassade för motionssim. I simhallen finns även en undervisningsbassäng och en multibassäng. Den sistnämnda har en höj- och sänkbar botten och kan användas för bland annat rehabilitering. I hjärtat av anläggningen, vid serveringen, finns en barnbassäng att samlas kring.

Bassänger i simhallen

  • 25-metersbassäng: 1,2 – 1,8 meter djup
  • Undervisningsbassäng: 0,9 meter djup
  • Multibassäng: höj- och sänkbar botten, maxdjup 2 meter
  • Barnbassäng

Simhallen kon­trolleras regel­bundet Visa Dölj

Vattenkvaliteten och skötseln av badanlägg­ningarna kontrolleras regelbundet av de som driver anläggningarna och Solna stad. Vattenanalyser görs regelbundet.

Om du upplevt brister gällande inomhusmiljö eller hygien i en simhall ska du i första hand vända dig till den som bedriver verksamheten. Vid klagomål på de anläggningar som drivs av Solna stad, kontakta staden via kontaktcenter.

Om du inte är nöjd med den hjälp du får, eller om de åtgärder som genomförs inte är tillräckliga, kan du vända dig till Solna stads miljö- och byggnads­förvaltning med en anmälan om olägenhet i offentlig lokal. Du gör anmälan via blanketten för anmälan om olägenhet i offentlig lokal. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktiviteter Visa Dölj

Simhallen erbjuder simundervisning, motionssimning, vattengymnastik och babysim. För information om aktiviteter i simhallen, kontakta Medley Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som driver Solna simhall sedan april 2024.

Tillgänglighet Visa Dölj

I Solna simhall finns en separat undervisningsbassäng och en multibassäng. Den sistnämnda har höj- och sänkbar botten och kan användas för rehabilitering men även för varierande former av träning. I hjärtat av anläggningen, vid serveringen, finns en barnbassäng att samlas kring.

Simhallen är tillgänglighetsanpassad. Två parkeringsplatser för rörelsehindrade finns utanför entrén.

Hitta hit Visa Dölj

Adress: Sportgatan 5, 169 70 Solna

Buss: Ta buss 509 och hoppa av vid hållplats Ulriksdals idrottsplats.

Pendeltåg: Hoppa av vid Solna station och promenera cirka 500 meter längs Kolonnvägen.

Bilparkering och cykelparkering kommer att finnas vid simhallen.

Mer information om simhallen Visa Dölj

Medley sköter driften av simhallen och på deras webbplats hittar du bland annat information om priser, öppettider, aktiviteter och simskola.

Medleys webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad