Solna simhall

I Solna simhall hittar du tio simbanor, en undervisningsbassäng, en flexibel multibassäng och en barnbassäng.

Fotografer: Casper Hedberg, Rickard Oxfält

Simhallen ligger vid Ulriksdals idrottsplats i Ritorp, i anslutning till ishallarna vid Kolonnvägen och ett stenkast från Arenastaden.

Vad finns i hallen?

De tio simbanorna ryms i en stor 25-metersbassäng och är anpassade för motionssim. I simhallen finns även en undervisningsbassäng och en multibassäng. Den sistnämnda har en höj- och sänkbar botten och kan användas för bland annat rehabilitering. I hjärtat av anläggningen, vid serveringen, finns en barnbassäng att samlas kring.

Bassänger i simhallen

  • 25-metersbassäng: 1,2 – 1,8 meter djup
  • Undervisningsbassäng: 0,9 meter djup
  • Multibassäng: höj- och sänkbar botten, maxdjup 2 meter
  • Barnbassäng

Aktuella åtgärder Visa Dölj

Här kan du läsa mer om pågående och kommande åtgärder i simhallen. Informationen uppdateras regelbundet.

Senast uppdaterad: 15 mars 2023

Barnbassängen

Barnbassängen, även kallad ”Barnplasken” har tidigare inte hållit den avtalade temperaturen om 30 grader. En ny värmeväxlare installerades därför under vecka 11 vilket har åtgärdat problemet.

Herrbastun

Bastun som finns i simhallen fungerar som de ska. Det har tidigare funnits problem, framför allt kopplade till herrbastun. Staden har åtgärdat problemet, bland annat genom att förbättra ventilationen för bastuaggregaten.

Insyn till damernas omklädningsrum

Det finns en viss insyn till hårtorksdelen i damernas omklädningsrum – inte till duschar eller omklädning. Det är samtidigt en tillgänglighetsfråga. Mekanismen som gör att dörren inte går igen direkt behövs för de med rullstol. Vi utreder olika alternativ för att täcka den delen som är öppen för insyn samt hänvisar kunder till övriga hårtorksplatser i omklädningsrummet.

Duscharna

Vi har sett att temperaturen växlar mellan varmt och kallt på en del av duscharna. Under vecka 6 monterades det därför nya ventiler i duscharna, utan önskad effekt på temperaturen. Staden fortsätter att utreda vad som orsakar problemet.

Skåp som inte går att låsa

Vi är medvetna om att en del av skåpen kärvar och inte går att låsa. Problemet beror på att skivorna som skåpen monterats på har slagit sig. Vissa skåp som vi har upptäckt fel på har åtgärdats med nya skivor för att se om detta löser problemet. Andra kommer att åtgärdas under sommaren. Dörrarnas gångjärn ska också justeras för att undvika att de skrapar i skivorna.

Tillgänglighet Visa Dölj

Simhallen är tillgänglighetsanpassad. Två parkeringsplatser för rörelsehindrade finns utanför entrén.

Hitta hit Visa Dölj

Adress: Sportgatan 5, 169 70 Solna

Buss: Ta buss 509 och hoppa av vid hållplats Ulriksdals idrottsplats.

Pendeltåg: Hoppa av vid Solna station och promenera cirka 500 meter längs Kolonnvägen.

Bilparkering och cykelparkering kommer att finnas vid simhallen.

Mer information om simhallen Visa Dölj

BeFair sköter driften av simhallen och på deras webbplats hittar du bland annat information om priser, öppettider, aktiviteter och simskola.

BeFairs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad