Life science i världsklass

Life science är all forskning och utveckling som syftar till bättre hälsa. I begreppet ryms såväl industriell utveckling inom bioteknik, medicinteknik och läkemedelsutveckling som akademisk grundforskning vid universiteten samt utveckling inom hälso- och sjukvården.

Stockholm Uppsala Life Science

Med tyngdpunkt i området runt Karolinska Institutet och Nya Karolinska Universitetssjukhuset, i stadsdelen Hagastaden, finns en stor koncentration av forskning och företagande inom life science. Navet i regionen Stockholm-Uppsala är Hagastaden. Sveriges största life science-kluster, som samlar hälften av näringslivet inom life science, fem universitet samt hälso- och sjukvård för nästan tre miljoner människor.
Solna arbetar tillsammans med Stockholm stad, Region Stockholm, Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska högskolan, Stockholms universitet och andra aktörer i stiftelsen Stockholm Science City för att stärka Solna och Stockholms ställning inom life science-området. Läs mer om life-scienceklustret på Stockholm Science city Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. webbplats.

Hagastaden

Hagastaden är ett av Solnas pågående stadsutvecklingsområden. Området ligger på gränsen mellan Solna och Stockholm och städerna tog i juni 2008 gemensamt fram en fördjupad översiktsplan för Karolinska-Norra station, numera med namnet Hagastaden. Fram till 2025 ska området bebyggas och utvecklas till en ny levande stadsdel med boende, handel, kultur, parkområden och samtidigt bli ett nav i Stockholm-Uppsala regionens kluster för life science.

Kontakta oss

Senast uppdaterad