Juvelens förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Råsundavägen 78, 169 57 Solna
Kommunal
Visa karta

Juvelens förskola

Vår förskola ligger i Vasalund med närhet till naturområden och parker som Råstasjön, Hagaparken och Arenaparken. På gångavstånd finns möjlighet att använda sig av buss, tvärbana och pendeltåg för vidare resa till eller från sitt arbete.

Om oss

Förskolan består av fem barngrupper: Kulan, Droppen och Diamanten där våra yngre barn går och Månen och Kristallen där våra äldre barn går. Våra tre stora och rymliga gårdar med skogspartier inbjuder till kreativ lek och utforskande. Hos oss utmanas våra smaklökar av vår kock som både bakar och lagar mat från grunden.

Leken, lärandet och undervisningen planeras utifrån barnens egna intressen och erfarenheter. Vårt mål är att få trygga, harmoniska barngrupper genom att stärka det enskilda barnets utveckling, empati och medkänsla i det sociala samspelet mellan barn och barn, barn och vuxna.

Barnens utveckling dokumenteras på olika sätt för att få syn på lärprocesser och för att kunna utveckla det pedagogiska arbetet. Vi utgår från traditionell förskolepedagogik och följer förskolans läroplan och andra styrdokument. Vi har organiserat verksamheten så att alla barn har möjlighet att delta i olika projekt. På vårterminen bjuds vårdnadshavare in till vernissage där barnens arbete under läsåret visas av stolta barn och engagerade pedagoger.

För oss är det viktigt att barnen växer upp och blir trygga, självständiga medborgare som kan stå upp för sig själva, kunna sätta sig in i andra människors situation samt har förståelse för möjligheten att påverka sin egen utbildning.

Genom ett demokratiskt arbetssätt ökar vi möjligheterna för barnen att kommunicera med varandra och undersöka tillsammans. Pedagoger hjälper bland annat barnen med diskussioner och argumentation, därigenom ges barnen möjlighet att utveckla ett utforskande förhållningssätt och att fördjupa sig i projekt. Vi vill att barn ska ha tilltro till att deras egna teorier är intressanta.

Visning av Juvelens förskola

  • 17 september klockan 15.00 – 15.30
  • 19 november klockan 15.00 – 15.30

Välkommen!

Kontaktinformation

Juvelens förskola

Rektor

Åsa Graveleij
asa.graveleij@solna.se

Biträdande rektor

Karin Karlsson
karin.karlsson@solna.se

08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Barngrupper

Diamanten
072-583 13 05

Månen
072-583 13 15

Kristallen
072-583 13 16

Droppen
072-583 13 17

Kulan
072-583 13 18

Karta

Senast uppdaterad